Wijkscommissaris
Volledig scherm
Wijkscommissaris © PJDG

Wijkinspecteurs drinken koffie met oudere bewoners: “Bijna alles verloopt via het internet, maar veel Gentenaars kennen daar niets van”

GentDe Gentse Wijkpolitie startte onlangs het project ‘Koffie met je buurtinspecteur’. Bedoeling is om Gentenaars en politie op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te laten komen. Wij gingen een kijkje nemen in het Lokaal Dienstencentrum De Waterspiegel waar het wijkcommissariaat Wondelgem met haar bewoners een gesprek aanging over zaken die de buurt beroeren.

  1. Na de plannen, het debat: fietsenstalling in Vleeshuis laat Gent niet onberoerd. “Leggen we binnenkort de Reep weer dicht?”
    PREMIUM
    Gent

    Na de plannen, het debat: fietsen­stal­ling in Vleeshuis laat Gent niet onberoerd. “Leggen we binnenkort de Reep weer dicht?”

    Een fietsenstalling in het Groot Vleeshuis, hoort dat wel? Het is dé discussie bij uitstek deze week in Gent. Van nachtburgemeester Edmond Cocquyt tot Vlaams erfgoedminister Matthias Diependaele: iedereen heeft wel een mening over de herbestemming van de vijftiende-eeuwse markthal. Intussen pleit de Gentse Fietsersbond voor een “radicalere omslag”. “Waar wachten we nog op?”