Advocaat Frank Scheerlinck vraagt de vrijspraak voor de takelaar.
Volledig scherm
Advocaat Frank Scheerlinck vraagt de vrijspraak voor de takelaar. © Wouter Spillebeen

Werkstraf voor takelaar die wegreed terwijl zaakvoerster zich aan wagen vastklampte

GentEen takelaar maakte zich volgens het Openbaar Ministerie schuldig aan poging doodslag toen hij met een takelwagen begon te rijden terwijl de medezaakvoerster zich aan de wagen vastklampte. De verdediging verklaarde dat de beklaagde hoogstens onvoorzichtig was. De rechter besliste dat er geen sprake was van poging doodslag, wel van het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen. Naast een werkstraf van 180 uur werd ook een boete van 1.600 euro opgelegd.

 1. Voor het Gentse bedrijf Deliverect is coronacrisis een gouden kans: “Onlangs hebben we onze tien miljoenste bestelling verwerkt”
  PREMIUM
  Gent

  Voor het Gentse bedrijf Deliverect is coronacri­sis een gouden kans: “Onlangs hebben we onze tien miljoenste bestelling verwerkt”

  Het Gentse bedrijf Deliverect bestaat amper twee jaar, maar trekt binnenkort naar Scandinavië, Australië, de Verenigde Arabische Emiraten en Mexico. De start-up, gelegen aan de Lousbergskaai, stroomlijnt online bestellingen van restaurants. Daar is door de coronacrisis veel vraag naar. “De coronacrisis trok zaakvoerders die vroeger eerder terughoudend waren dan toch over de streep”, zegt CEO Zhong Xu.
 2. Voetbalbond op zoek naar nieuwe vliegende reporter, een collega voor Brecht en Jonathan uit Gent
  PREMIUM
  Gent

  Voetbal­bond op zoek naar nieuwe vliegende reporter, een collega voor Brecht en Jonathan uit Gent

  De Voetbalbond lanceerde begin oktober een zoektocht naar een nieuwe vliegende reporter, een brug tussen de nationale voetbalploegen en de supporters. Brecht Schelstraete (33) en Jonathan Vanooteghem (26) uit Gent verzorgen al jaren de sociale media voor de Rode Duivels en de Red Flames, en geven maar al te graag wat tips voor wie overweegt zich kandidaat te stellen. “Deel uitmaken van de familie rond de nationale ploegen, dat is onbeschrijflijk”
 1. Van Rotterdam verhuisd naar Zierikzee: 'Hier kun je alles'
  Play

  Van Rotterdam verhuisd naar Zierikzee: 'Hier kun je alles'

 2. Oud-dierenarts Geert de Bruijckere verzorgt nu graven
  Play

  Oud-dierenarts Geert de Bruijckere verzorgt nu graven