Volledig scherm
De werknemers zijn ontevreden na het ontslag van een collega. Ze willen dingen anders zien. © Jeffrey Dujardin

Werknemers Brico Plan-It leggen werk neer na ontslag

Een groot deel van het aanwezig personeel van de doe-het-zelfzaak Brico Plan-it in Gent heeft zaterdagochtend het werk neergelegd. Dit deden ze nadat het nieuws binnenkwam van het ontslag van een werknemer. Zij vinden het onterecht en wilden op die manier een signaal sturen naar de directie.

Klanten die zaterdagochtend de doe-het-zelfzaak Brico Plan-It aan de Ottergemsesteenweg-Zuid wilden binnengaan, kregen een duidelijke boodschap te horen. “We hebben het werk neergelegd.” Met twaalf stonden ze aan de ingang van de winkel om hun ontevredenheid te uiten over een onterecht ontslag.  “Een van onze collega’s werd ontslagen, zonder geldige reden. Daarom staan wij hier, we willen het anders zien”, klinkt het. 

De vakbonden kwamen ook ter plekke om een gesprek te starten met de directie. Die beloofde alvast de komende week gesprekken op te starten met iedereen, om zo een oplossing te zoeken voor de problemen. Toen die boodschap de werknemers bereikte later op de dag, besloten ze ook weer aan het werk te gaan.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Boompjes voor Meulestede

    Boompjes voor Meulestede

    De wijk Meulestede wordt in geen enkele reisgids vernoemd. Mochten Lonely Planet of Trotter dat bij een volgende uitgave over Gent toch van plan zijn, dan mogen ze het volgende tekstje van me gebruiken: “het eiland Meulestede heeft naast het fraaie Sint-Antoniuskerkje vooral een industrieel panorama en files te bieden. De buurt is te bereiken via een krakkemikkige brug. Die wordt om de haverklap opgelapt, in die periodes is de wijk zo goed als hermetisch afgesloten van de rest van de wereld.”
  2. Mobiliteitsonderzoek toont dat Gentenaars zich steeds ecologischer verplaatsen

    Mobili­teits­on­der­zoek toont dat Gentenaars zich steeds ecologi­scher verplaat­sen

    De Gentenaars verplaatsen zich steeds ecologischer. Dat zegt mobiliteitsschepen Filip Watteeuw op basis van een grootschalige bevraging. “55 procent van de stadsgenoten verplaatst zich op een duurzame manier, 33 procent rijdt met de fiets.” Wat hij afleidt uit de cijfers: “We moeten nog meer inzetten op wandelaars, en dus de voetpaden verbeteren, en het openbaar vervoer moet ’s avonds langer rijden.”