Volledig scherm
De werknemers zijn ontevreden na het ontslag van een collega. Ze willen dingen anders zien. © Jeffrey Dujardin

Werknemers Brico Plan-It leggen werk neer na ontslag

Een groot deel van het aanwezig personeel van de doe-het-zelfzaak Brico Plan-it in Gent heeft zaterdagochtend het werk neergelegd. Dit deden ze nadat het nieuws binnenkwam van het ontslag van een werknemer. Zij vinden het onterecht en wilden op die manier een signaal sturen naar de directie.

Klanten die zaterdagochtend de doe-het-zelfzaak Brico Plan-It aan de Ottergemsesteenweg-Zuid wilden binnengaan, kregen een duidelijke boodschap te horen. “We hebben het werk neergelegd.” Met twaalf stonden ze aan de ingang van de winkel om hun ontevredenheid te uiten over een onterecht ontslag.  “Een van onze collega’s werd ontslagen, zonder geldige reden. Daarom staan wij hier, we willen het anders zien”, klinkt het. 

De vakbonden kwamen ook ter plekke om een gesprek te starten met de directie. Die beloofde alvast de komende week gesprekken op te starten met iedereen, om zo een oplossing te zoeken voor de problemen. Toen die boodschap de werknemers bereikte later op de dag, besloten ze ook weer aan het werk te gaan.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement