Volledig scherm
De werknemers zijn ontevreden na het ontslag van een collega. Ze willen dingen anders zien. © Jeffrey Dujardin

Werknemers Brico Plan-It leggen werk neer na ontslag

Een groot deel van het aanwezig personeel van de doe-het-zelfzaak Brico Plan-it in Gent heeft zaterdagochtend het werk neergelegd. Dit deden ze nadat het nieuws binnenkwam van het ontslag van een werknemer. Zij vinden het onterecht en wilden op die manier een signaal sturen naar de directie.

Klanten die zaterdagochtend de doe-het-zelfzaak Brico Plan-It aan de Ottergemsesteenweg-Zuid wilden binnengaan, kregen een duidelijke boodschap te horen. “We hebben het werk neergelegd.” Met twaalf stonden ze aan de ingang van de winkel om hun ontevredenheid te uiten over een onterecht ontslag.  “Een van onze collega’s werd ontslagen, zonder geldige reden. Daarom staan wij hier, we willen het anders zien”, klinkt het. 

De vakbonden kwamen ook ter plekke om een gesprek te starten met de directie. Die beloofde alvast de komende week gesprekken op te starten met iedereen, om zo een oplossing te zoeken voor de problemen. Toen die boodschap de werknemers bereikte later op de dag, besloten ze ook weer aan het werk te gaan.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Krijgen Gentse fietsers binnenkort sneller groen licht bij regenval?

  Krijgen Gentse fietsers binnenkort sneller groen licht bij regenval?

  De stad Gent wil testen of fietsers sneller groen licht kunnen krijgen bij regenweer. Daarvoor zullen een aantal kruispunten met de stadsring en de as van de Blaisantvest tot de Nieuwe Wandeling voorzien worden van regensensors. Schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) ging de mosterd halen in steden als Kopenhagen, Rotterdam en Apeldoorn waar dergelijke systemen al ingevoerd zijn. Bij regenweer wordt de cyclus van de lichten versneld waardoor fietsers niet langer een minuut in de regen staan maar pakweg 30 seconden. Welke gevolgen dat kan hebben op het autoverkeer zal onderzocht worden.
 2. Aantal kinderopvangplaatsen groeit, maar vier Gentse wijken blijven onder minimumnorm: “Investeringen blijven nodig”

  Aantal kinderop­vang­plaat­sen groeit, maar vier Gentse wijken blijven onder minimum­norm: “Investe­rin­gen blijven nodig”

  De kinderopvangcapaciteit in Gent is vorig jaar licht gestegen naar een totaal van 4.621 plaatsen. Dat blijkt uit een rapport van de stad Gent. Toch blijft er werk aan de winkel met vier wijken die de minimumnorm van 33 plaatsen per 100 kinderen niet halen. “Waar mogelijk opent de stad zelf nieuwe kinderdagverblijven”, zegt schepen Elke Decruynaere (Groen).
 3. Zo gevaarlijk is viaduct: “Brokstukken van 1,20 meter boven fietspad”

  Zo gevaarlijk is viaduct: “Brokstuk­ken van 1,20 meter boven fietspad”

  Bij recente controles van het viaduct van Gentbrugge zijn brokstukken losgekomen van 1,20 meter lang, boven een voetpad en een fietspad. Dat blijkt uit interne communicatie van het team dat het viaduct moet controleren. Bovendien werd drie jaar geleden al gewaarschuwd voor deze grote loszittende stukken beton. De PVDA vraagt een hoorzitting over de toestand van het viaduct. “Als zo’n brokstuk op iemands hoofd valt, is dat dodelijk. Dit neigt naar schuldig verzuim”, zegt Tom De Meester (PVDA).