De afritten van de E40 ter hoogte van Merelbeke zijn afgesloten.
Volledig scherm
De afritten van de E40 ter hoogte van Merelbeke zijn afgesloten. © AWV

Werken R4 tussen Merelbeke en Melle worden hervat

Nu vrijdag worden de asfaltwerken op de R4 tussen Merelbeke en Melle opnieuw opgepikt. Die lagen kort stil door de coronacrisis. “De aannemer heeft zich wat moeten herorganiseren door de huidige situatie. Deze nieuwe fase was al gepland maar start nu met een kleine vertraging en de werken zullen ook iets langer duren dan oorspronkelijk gepland”, zegt Sylvie Syryn van het Agentschap Wegen en Verkeer.

De werken zullen forse hinder met zich meebrengen. De afritten van de E40 ter hoogte van Merelbeke worden afgesloten. Op delen van de R4 richting Gent-Zeehaven is geen verkeer meer mogelijk. In de omgekeerde richting kan men wel nog steeds rijden.

Wie van Gent-Zeehaven naar de R4 richting Eeklo wil moet een forse omleiding volgen omdat ook die verbinding is afgesloten. Die omleiding loopt langs de de E40, de E17, de afrit UZ-Gent en de Ottergemsesteenweg Zuid. Delen van de R4 zijn zeker tot 10 april niet bereikbaar. Het einde van de werken is voorzien op 17 april.

  1. Stad zet in op terrassen. Waar het kan: tot dubbele terrassen in het stadscentrum, tot vierdubbele buiten de stadsring

    Stad zet in op terrassen. Waar het kan: tot dubbele terrassen in het stadscen­trum, tot vierdubbe­le buiten de stadsring

    Als de horeca open mag, zal in Gent ingezet worden op extra terrassen. Zaken in het centrum die nu al een terrasvergunning hebben, kunnen vragen om uit te breiden tot maximum het dubbele van de huidige oppervlakte, buiten de stadsring mag dat tot vier keer zo groot zijn. Enige voorwaarde: er moet ruimte zijn. De stad zet zelfs extra personeel in om alle aanvragen tegen maandag vergund te hebben. Ook mooi: de terrasbelasting valt weg tot eind september.