De zijgevel toont kleinere werken van 'Det'.
Volledig scherm
De zijgevel toont kleinere werken van 'Det'. © Jill Dhondt

Werk van 70-jarige kunstleerlinge uitvergroot op Sint-Antoniuskaai

De Sint-Lucasacademie organiseert tien dagen lang een raamexpo bij Gentenaars thuis. Het werk van één hun leerlingen, de zeventigjarige Bernadette ‘Det’ Cambien, werd aan de gevel van het opleidingsbureau Brandwerk op de Sint-Antoniuskaai opgehangen.

 1. Dan toch redders aan Blaarmeersen op warmste dag, maar niet om te ‘redden’. “Politie bijstaan om mensen uit het water te houden”
  Gent

  Dan toch redders aan Blaarmeer­sen op warmste dag, maar niet om te ‘redden’. “Politie bijstaan om mensen uit het water te houden”

  Dat er op warme meidagen zoals vandaag en zeker morgen geen redders kunnen voorzien worden aan de Blaarmeersen, stuit op politiek onbegrip. Vooral omdat - zo stelt Anneleen Van Bossuyt (N-VA) - beheerder Farys wel degelijk bereid zou zijn redders te leveren. Morgen komen er zelfs, maar niet om te redden, wel om de mensen weg te houden van het water.
 2. Vlasmarkt voorziet ‘meldpunt’ tijdens Gentse Feesten en geeft extra opleiding aan barpersoneel: “Als er iets is, kan je sowieso ergens terecht”
  PREMIUM
  Gent

  Vlasmarkt voorziet ‘meldpunt’ tijdens Gentse Feesten en geeft extra opleiding aan barperso­neel: “Als er iets is, kan je sowieso ergens terecht”

  Grensoverschrijdend gedrag in welke vorm dan ook wordt niet meer getolereerd, en dat zal ook op de Gentse Feesten zo zijn. De organisatoren van de Vlasmarkt voorzien daarom zelfs een chalet zoals die tegenwoordig in de Overpoort staan, een meldpunt voor gelijk welk probleem, ook voor slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag. “We herlanceren ook de Tien Geboden van de Gentse Feesten", zegt Gerald Claes.