Met 298 tegelijk als een echt bommetje het water in, goed voor een officieel wereldrecord
Volledig scherm
Met 298 tegelijk als een echt bommetje het water in, goed voor een officieel wereldrecord © VDS

‘Wereldrecord bommetje’ is van Gent. 298 mensen springen gelijktijdig het zwembad in

GentHet had behoorlijk wat voeten in de aarde om alles georganiseerd te krijgen, maar het is gelukt. Zwembad Lago Gent Rozebroeken mag op zijn tiende verjaardag het wereldrecord bommetje op z'n naam schrijven. 298 mensen sprongen gelijktijdig - en in de juiste houding - het zwembad in, zo stelde een official van Guiness World Records vast.

 1. Na massaal protest en negatief advies van brandweer en stad: GMF vraagt minister om plannen De Lijn in Wondelgemse Meersen te herbekijken
  PREMIUM
  Gent / Wondelgem

  Na massaal protest en negatief advies van brandweer en stad: GMF vraagt minister om plannen De Lijn in Wondelgem­se Meersen te herbekij­ken

  Hoe lang blijven de plannen voor een stelplaats annex oefenterrein van De Lijn op de site Wissenhage nog overeind? Het Gents MilieuFront (GMF) heeft een brief geschreven naar de minister Lydia Peeters (Open Vld), met de vraag de plannen voor het oefenterrein dringend te herbekijken. “Het is waanzin om waardevol groengebied vol beton te storten.”
 2. VAKANTIETIPS VOOR DE THUISBLIJVERS. VR-racen in de Gentse binnenstad: “Hier komen professionele racers trainen”
  PREMIUM
  Gent

  VAKANTIE­TIPS VOOR DE THUISBLIJ­VERS. VR-racen in de Gentse binnenstad: “Hier komen professio­ne­le racers trainen”

  Droom je ervan om met een snelheid van 300 kilometer per uur in de Gentse binnenstad te rijden? Dan hebben ze bij Chronos Racing in Gent dé perfecte oplossing voor jou. Eentje waar je je geen zorgen hoeft te maken over boetes. In hun bewegingssimulatoren, gecombineerd met een VR-bril, waan je je op een echt racecircuit. Perfect voor een korte, maar opwindende uitstap in eigen stad.