Schepen Mieke Van Hecke feliciteerde de eeuwelinge
Volledig scherm
Schepen Mieke Van Hecke feliciteerde de eeuwelinge © Wannes Nimmegeers

Weldoenster wordt 100

In de refuge aan de Coupure is vandaag Hilda De Reu in de bloemen gezet. Ze werd 100, en heeft in haar leven heel veel goeds gedaan.

Hilda De Reu is nooit getrouwd geweest en heeft geen kinderen. Ze wordt wel omringd door neven en nichten. Schepen Mieke Van Hecke kwam haar persoonlijk feliciteren voor haar 10ste verjaardag. Hilda heeft in haar leven heel veel goeds gedaan. Ze studeerde voor regentes wetenschappen in Sint-Niklaas. Ze gaf ook Frans en Spaans, in het OLV Tweebruggenstraat. Daarnaat was ze ook heel actief in ontwikkelingsprojecten, waar aandacht werd gegeven aan scholing van vrouwen en meisjes. Ze zat onder meer in Zaïre, Madagascar, Bolivia, Argentinië en Rwanda. Tot haar 72ste was ze actief. Ze was bijvoorbeeld medestichtster van de eerste sociale school in Madagascar, in 1971. Op haar 82ste volgde ze nog een computercursus. In Burkina Faso loopt nog steeds een ontwikkelingsproject in haar naam. Hilda zelf weet er zelf maar flarden meer van. Op haar 100ste is ze fysiek nog relatief goed, maar haar geheugen laat haar in de steek.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Meest opvallend in actualiteitsdebat Brugse Poort: de afwezigheid van toekomstig schepen Hafsa El-Bazioui

  Meest opvallend in actuali­teits­de­bat Brugse Poort: de afwezig­heid van toekomstig schepen Hafsa El-Bazioui

  De hele gemeenteraad van maandagavond werd gevuld met het debat over de Brugse Poort, en de aanpak van de problemen daar. Verrassingen waren er daarbij niet, of toch niet inhoudelijk. Wat wél opviel: de ‘strategische’ afwezigheid van toekomstig Groen-schepen Hafsa El-Basioui. Zij liet zich op Facebook al negatief uit over de repressieve maatregelen in de buurt waar ze zelf woont. Die maatregelen zijn ingevoerd door de meerderheid waar ze deel van uitmaakt.
 2. Terrassen mogen groter waar dat kan, daar mogen zelfs parkeerplaatsen voor sneuvelen
  PREMIUM

  Terrassen mogen groter waar dat kan, daar mogen zelfs parkeer­plaat­sen voor sneuvelen

  Als de horecazaken weer open mogen, zullen de cafés en restaurants een groter terras mogen uitzetten op plaatsen waar dat mogelijk is. De stad werkt daarvoor aan een terrassenplan. “Maar het moet mogelijk zijn, en er moet een evenwicht zijn tussen horeca en andere spelers”, klinkt het. “Maar we zullen creatief zijn, en als er een parkeerplaats moet sneuvel om een terras uit te breiden, moeten we ook dat durven bekijken.”