Volledig scherm
Schepen Mieke Van Hecke feliciteerde de eeuwelinge © Wannes Nimmegeers

Weldoenster wordt 100

In de refuge aan de Coupure is vandaag Hilda De Reu in de bloemen gezet. Ze werd 100, en heeft in haar leven heel veel goeds gedaan.

Hilda De Reu is nooit getrouwd geweest en heeft geen kinderen. Ze wordt wel omringd door neven en nichten. Schepen Mieke Van Hecke kwam haar persoonlijk feliciteren voor haar 10ste verjaardag. Hilda heeft in haar leven heel veel goeds gedaan. Ze studeerde voor regentes wetenschappen in Sint-Niklaas. Ze gaf ook Frans en Spaans, in het OLV Tweebruggenstraat. Daarnaat was ze ook heel actief in ontwikkelingsprojecten, waar aandacht werd gegeven aan scholing van vrouwen en meisjes. Ze zat onder meer in Zaïre, Madagascar, Bolivia, Argentinië en Rwanda. Tot haar 72ste was ze actief. Ze was bijvoorbeeld medestichtster van de eerste sociale school in Madagascar, in 1971. Op haar 82ste volgde ze nog een computercursus. In Burkina Faso loopt nog steeds een ontwikkelingsproject in haar naam. Hilda zelf weet er zelf maar flarden meer van. Op haar 100ste is ze fysiek nog relatief goed, maar haar geheugen laat haar in de steek.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tractor verliest aanhangwagen en vernielt anderhalve meter spoor aan overweg : treinverkeer Gent Lokeren over één spoor kracht en geen doorgaand verkeer tussen Lochristi en Beervelde

    Tractor verliest aanhangwa­gen en vernielt anderhalve meter spoor aan overweg : treinver­keer Gent Lokeren over één spoor kracht en geen doorgaand verkeer tussen Lochristi en Beervelde

    Aan de spooroverweg op de Beerveldsebaan in Beervelde kantelde deze namiddag een aanhangwagen van een tractor en belandde op de sporen. Daarbij vernielde het 30 ton zware gevaarte ongeveer anderhalve meter spoor. Het treinverkeer tussen Gent-Dampoort en Lokeren kan er slechts alternerend over één spoor en er is geen doorgaand autoverkeer mogelijk tussen Lochristi en Beervelde. “We hopen de schade nog dit weekend op te lossen”, zegt Thomas Baeken van Infrabel.