Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Ondanks de sneeuw gebeurden er weinig ongevallen. © Wannes Nimmegeers

Weinig ongevallen ondanks slecht weer: “Chauffeurs zijn voorzichtig”

Ondanks het slechte weer gebeurden in Gent en omliggende gemeentes niet meer verkeersongevallen dan gewoonlijk. Dat blijkt uit de ongevallencijfers van verschillende politiezones. “Mensen gaan de baan niet op of rijden heel voorzichtig.”

De politiezone Gent en de noodcentrale kregen niet meer oproepen dan gewoonlijk, weet politiewoordvoerder Matto Langeraert. In totaal kreeg de politie dertien meldingen van ongevallen. Een motorrijder viel zonder verwondingen tot gevolg, twee auto’s botsten op elkaar waarbij een inzittende lichtgewond raakte. Een auto reed tegen een fietser en een andere wagen raakte een voetganger, telkens met lichte verwondingen als gevolg. Bij de andere negen ongevallen schoof een wagen in een gracht of tegen een paal langs de weg.

“Dat is niet meer dan gewoonlijk”, aldus Langeraert. “Mensen gaan duidelijk de baan niet op of rijden supervoorzichtig als ze toch de weg op moeten. Dat valt op. Daarom gebeurden er zo weinig ongevallen, ondanks het slechte weer.”

Ook politizone Schelde-Leie stelde niet veel ongevallen vast door de sneeuwval. “Zowel dinsdag als woensdag kregen we melding van drie kleine aanrijdingen, telkens zonder gewonden”, duidt woordvoerster Katie Lefever. “Woensdag belandde een wagen in de gracht in het industriepark in Nazareth, gleed een wagen in de gracht in de Kortrijkseheerweg en slipte een chauffeur tegen een elektriciteitspaal in de Leeuwerikstraat in de Pinte. De paal raakte niet eens beschadigd.”

In politiezone Rhode en Schelde gebeurden een vijftal kleine aanrijdingen zonder ernstige gevolgen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. KWB Oostakker organiseert garageverkoop

    KWB Oostakker organi­seert garagever­koop

    De KWB van Oostakker organiseert hun tiende garageverkoop. Een soort rommelmarkt waarbij je de kans krijgt om in uw garage of op uw oprit die spullen te verkopen die je niet langer nodig hebt. Dit in het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 juni. Zaterdag gaat het door in de regio van Oostakker Lourdes. Zondag is het de beurt aan Oostakker Centrum. Dit tussen 10 u en 18 uur. De KWB zorgt voor promotiemateriaal, bekendmaking en de planning van het parcours. Daarvoor vragen ze aan de verkopers en kleine bijdrage: 5 euro voor KWB-leden en 10 euro voor niet-leden.
  2. Na 25 jaar wachten is er eindelijk een fietstunnel om de Dampoort te vermijden

    Na 25 jaar wachten is er eindelijk een fietstun­nel om de Dampoort te vermijden

    In de jaren 90 werd er al gepraat over een fietstunnel die het mogelijk maakte om als fietser de Dampoort te bypassen. En vandaag is dat eindelijk werkelijkheid. Via de parking van het shoppingcenter aan de Dendermondsesteenweg kan men tot aan de Kasteellaan rijden en zo de heksenketel van de Dampoort vermijden. “In de toekomst mag het geen 25 jaar meer duren om dergelijke fietsinfrastructuur te realiseren”, zegt schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen).