Bijloke Wonderland
Volledig scherm
Bijloke Wonderland © Bijloke Wonderland

Wegdromen bij vertelsels en muziek: Bijloke Wonderland opent dit weekend weer de deuren

GENTAan de Bijloke kan je vanaf donderdag voor het derde jaar op rij terecht voor Bijloke Wonderland, een zomers kunstenfestival dat de hitte doet vergeten en de zintuigen streelt. Denk zomerbar in stijl met dans, literatuur en stapels muziek. 

 1. Zware geldboetes gevraagd voor sluikstorters tijdens themazitting: “Vrouw gefilmd door camera terwijl ze zes vuilniszakken dumpte”
  Gent

  Zware geldboetes gevraagd voor sluikstor­ters tijdens themazit­ting: “Vrouw gefilmd door camera terwijl ze zes vuilniszak­ken dumpte”

  De Gentse correctionele rechtbank hield dinsdag een themazitting rond sluikstorten, waarbij een tiental beklaagden gedagvaard werden. “Ondanks de jarenlange volgehouden samenwerking tussen de verschillende partners in de handhavingsketen en de talrijke sensibiliseringscampagnes, lijkt de problematiek nog steeds toe te nemen”, stelt het parket Oost-Vlaanderen, dat zware geldboetes of werkstraffen vorderde.
 2. Afscheid van Danny Huwé (44) die omkwam bij brand in ziekenhuis: “Hij was de stoerste teddybeer, we gaan je missen”
  PREMIUM
  Gent

  Afscheid van Danny Huwé (44) die omkwam bij brand in ziekenhuis: “Hij was de stoerste teddybeer, we gaan je missen”

  Vrienden en familie hebben zaterdagochtend afscheid genomen van Danny Huwé (44). De organisator van vele legendarische feestjes kwam op 18 september om het leven in een brand in het AZ Maria Middelares in Gent. Het onverwachtse verlies laat bij velen een diepe indruk na. Maar een droef afscheid, dat wilde Danny niet. Hij kreeg dan ook een allerlaatste staande ovatie bij zijn afscheid.