De drie gratis wandelbusjes reden vooral leeg door de stad
Volledig scherm
De drie gratis wandelbusjes reden vooral leeg door de stad © Wannes Nimmegeers

Weg met de Wandelbus: tergend traag voertuig verdwijnt uit Gent

GentHelemaal onverwacht is het niet, want een succes is het nooit geweest. De Wandelbus - ingevoerd om mensen die minder goed te been zijn vooruit te helpen in het grote voetgangersgebied van Gent - verdwijnt na de zomer. 480.000 euro per jaar betaalde de stad aan Keolis voor de inzet van 3 elektrische busjes, maar die reden vooral leeg rond.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Actiegroep wil op- en afrittencomplex E40 in Drongen ondertunnelen, schepen Watteeuw onder de indruk: “Dit plan moet grondig onderzocht worden”
  PREMIUM
  Gent

  Actiegroep wil op- en afritten­com­plex E40 in Drongen ondertunne­len, schepen Watteeuw onder de indruk: “Dit plan moet grondig onderzocht wor­den”

  Zitten de op- en afritten van de E40 in Baarle-Drongen over enkele jaren onder de grond? Leefbaar Drongen vindt het alvast een goed idee. De actiegroep werkte een eigen voorstel uit voor de grootschalige werken die binnenkort moeten starten. Gents schepen Filip Watteeuw (Groen) is onder de indruk. “Sommige actiegroepen knutselen een voorstel bij elkaar, maar dat is bij Leefbaar Drongen niet het geval.”