Volledig scherm
Een vroeger beeld van een C.R.A.S.H.-actie. © Gianni Barbieux

‘Weekend zonder Alcohol’: 21 bestuurders met glaasje te veel op, één gevat zonder rijbewijs

De Gentse lokale politie heeft vrijdagavond een C.R.A.S.H.-actie gehouden voor het ‘Weekend zonder Alcohol’. Er werden 623 bestuurders gecontroleerd, waarvan er 21 bestuurders een glaasje te veel op hadden. Daarnaast werd er ook één bestuurder betrapt zonder rijbewijs, een andere bestuurder reed rond met een rijverbod.

De actie vond plaats op het rondpunt Corneel Heymanslaan, aan het kruispunt met de Ottergemsesteenweg en daarna op de Deinsesteenweg. Daarbij werden 623 bestuurders gecontroleerd. 21 bestuurders hadden een glaasje te veel op. Negen bestuurders raakten hun rijbewijs drie uur kwijt en kregen een boete van 179 euro nadat ze alarm bliezen. Dit betekent dat de bestuurders een alcoholconcentratie hadden van ten minste 0,22 mg/l UAL (0,5 promille) en minder dan 0,35 mg/l UAL (0,8 promille).

Twaalf bestuurders hadden meer dan 0,8 promille in hun bloed, tien daarvan waren hun rijbewijs kwijt voor zes uur. Bij twee bestuurders is hun rijbewijs ingetrokken voor vijftien dagen.

Daarnaast controleerde de politie ook op drugs, met een speekseltest. Daaruit bleek één bestuurder onder invloed van cannabis achter het stuur te zitten. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Bij de actie werd ook één bestuurder tegengehouden zonder rijbewijs, een andere bestuurder had een rijverbod.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Krijgen Gentse fietsers binnenkort sneller groen licht bij regenval?

  Krijgen Gentse fietsers binnenkort sneller groen licht bij regenval?

  De stad Gent wil testen of fietsers sneller groen licht kunnen krijgen bij regenweer. Daarvoor zullen een aantal kruispunten met de stadsring en de as van de Blaisantvest tot de Nieuwe Wandeling voorzien worden van regensensors. Schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) ging de mosterd halen in steden als Kopenhagen, Rotterdam en Apeldoorn waar dergelijke systemen al ingevoerd zijn. Bij regenweer wordt de cyclus van de lichten versneld waardoor fietsers niet langer een minuut in de regen staan maar pakweg 30 seconden. Welke gevolgen dat kan hebben op het autoverkeer zal onderzocht worden.
 2. Aantal kinderopvangplaatsen groeit, maar vier Gentse wijken blijven onder minimumnorm: “Investeringen blijven nodig”

  Aantal kinderop­vang­plaat­sen groeit, maar vier Gentse wijken blijven onder minimum­norm: “Investe­rin­gen blijven nodig”

  De kinderopvangcapaciteit in Gent is vorig jaar licht gestegen naar een totaal van 4.621 plaatsen. Dat blijkt uit een rapport van de stad Gent. Toch blijft er werk aan de winkel met vier wijken die de minimumnorm van 33 plaatsen per 100 kinderen niet halen. “Waar mogelijk opent de stad zelf nieuwe kinderdagverblijven”, zegt schepen Elke Decruynaere (Groen).
 3. Zo gevaarlijk is viaduct: “Brokstukken van 1,20 meter boven fietspad”

  Zo gevaarlijk is viaduct: “Brokstuk­ken van 1,20 meter boven fietspad”

  Bij recente controles van het viaduct van Gentbrugge zijn brokstukken losgekomen van 1,20 meter lang, boven een voetpad en een fietspad. Dat blijkt uit interne communicatie van het team dat het viaduct moet controleren. Bovendien werd drie jaar geleden al gewaarschuwd voor deze grote loszittende stukken beton. De PVDA vraagt een hoorzitting over de toestand van het viaduct. “Als zo’n brokstuk op iemands hoofd valt, is dat dodelijk. Dit neigt naar schuldig verzuim”, zegt Tom De Meester (PVDA).