Volledig scherm
Een vroeger beeld van een C.R.A.S.H.-actie. © Gianni Barbieux

‘Weekend zonder Alcohol’: 21 bestuurders met glaasje te veel op, één gevat zonder rijbewijs

De Gentse lokale politie heeft vrijdagavond een C.R.A.S.H.-actie gehouden voor het ‘Weekend zonder Alcohol’. Er werden 623 bestuurders gecontroleerd, waarvan er 21 bestuurders een glaasje te veel op hadden. Daarnaast werd er ook één bestuurder betrapt zonder rijbewijs, een andere bestuurder reed rond met een rijverbod.

De actie vond plaats op het rondpunt Corneel Heymanslaan, aan het kruispunt met de Ottergemsesteenweg en daarna op de Deinsesteenweg. Daarbij werden 623 bestuurders gecontroleerd. 21 bestuurders hadden een glaasje te veel op. Negen bestuurders raakten hun rijbewijs drie uur kwijt en kregen een boete van 179 euro nadat ze alarm bliezen. Dit betekent dat de bestuurders een alcoholconcentratie hadden van ten minste 0,22 mg/l UAL (0,5 promille) en minder dan 0,35 mg/l UAL (0,8 promille).

Twaalf bestuurders hadden meer dan 0,8 promille in hun bloed, tien daarvan waren hun rijbewijs kwijt voor zes uur. Bij twee bestuurders is hun rijbewijs ingetrokken voor vijftien dagen.

Daarnaast controleerde de politie ook op drugs, met een speekseltest. Daaruit bleek één bestuurder onder invloed van cannabis achter het stuur te zitten. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Bij de actie werd ook één bestuurder tegengehouden zonder rijbewijs, een andere bestuurder had een rijverbod.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Tom De Meester en Steven De Vuyst (PVDA): “Mensen zien in ons een alternatief voor onbetrouwbare zakkenvullers”
  PREMIUM

  Tom De Meester en Steven De Vuyst (PVDA): “Mensen zien in ons een alterna­tief voor onbetrouw­ba­re zakkenvul­lers”

  Zelzate hebben ze veroverd, in Gent kwamen ze met 3 de gemeenteraad binnen, en nu staat de rest van Oost-Vlaanderen op hun verlanglijstje. PVDA is hot, en dat merken ze zelf ook Tom De Meester uit Gent trekt voor het eerst de Kamerlijst, Steven De Vuyst uit Zelzate trekt de federale lijst. “Neen, wij teren niet alleen op heel lokale successen. Wij zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. Mensen appreciëren dat.”
 2. 554 bestuurders met te zware voet geflitst in april

  554 bestuur­ders met te zware voet geflitst in april

  Naast de gewone snelheidscontroles met bemande en onbemande camera’s en de LIDAR hebben de Gentse flikken in april vier snelheidscontrole met interceptie gehouden. Tijdens deze acties werden 2.471 voertuigen gecontroleerd waarvan er 554 te snel reden. Goed voor 22 procent van het totaal. Dertien rijbewijzen werden ingetrokken wegens overdreven snelheid. In april vlogen er ook negentien bestuurders op de bon voor het niet dragen van de gordel, vier andere kregen een boete omdat ze hun gsm gebruikten achter het stuur.