Volledig scherm
Nog een paar dagen wachten, en dan opent ‘Weekday’ in de SInt-Pietersnieuwstraat © Nimmegeers

Weekday opent eerste winkel in Gent

Nog voor de start van het schooljaar opent een eerste vestiging van Weekday in Gent. Weekday is een merk uit dezelfde stal als het Zweedse H&M.

Weekday stak al in 2016 de Belgische grens over, maar was nog niet in Gent aanwezig. In Leuven, Antwerpen en Brussel was Weekday er wel al. Dat verandert dus. Op 30 augustus opent de eerste vestiging in onze stad de deuren. Gent krijgt een studio waar ‘limited edtion ontwerpen’ geprint worden. Leuven heeft ook zo’n printshop. Weekday vindt een Gentse thuis in de Sint-Pietersnieuwstraat 58/60. Weekday biedt een eigen kledinglijn die sterk beïnvloed is door jeugdcultuur en streetstyle. Ze staan voor ‘proper’ en betaalbaar. Bijna 70% van hun collectie is gemaakt uit duurzame materialen. Behalve het huismerk worden ook merken als Fila en Teva aangeboden.

De opening is gepland op 30 augustus om 12 uur, de eerste 50 klanten krijgen 40 procent korting.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sint-Anna wordt niet verkocht maar in erfpacht gegeven. Maar hoe zit het met de andere kerken van Gent?
    PREMIUM

    Sint-Anna wordt niet verkocht maar in erfpacht gegeven. Maar hoe zit het met de andere kerken van Gent?

    In 2011 gaf de Vlaamse overheid opdracht aan de steden en gemeenten om een globaal kerkenplan op te stellen. Voor Gent betekende dat concreet een doorlichting van de 46 parochiekerken. Samen met ondermeer de kerkbesturen, het bisdom, erfgoed Vlaanderen en monumentenzorg werd gekeken welke kerken ontwijd zouden worden om een andere bestemming te krijgen. Dat werden er 18. Sint-Anna wordt Delhaize, en enkele andere kerken zijn al in gebruik. Sami Souguir, vandaag bevoegd voor kerkgebouwen, geeft een overzicht.