Volledig scherm
Filip Watteeuw en Hafsa El-Bazioui heffen het glas met Marleen Gavel (rechts) die haar ‘mooiste nieuwjaarsgroet' nog eens overdeed op de nieuwjaarsreceptie van Groen. © Gianni Barbieux

Watteeuw (Groen) sneert: “Gekrakeel niet goed voor Gentenaars”

“De afrekeningen, het gekrakeel en het geruzie van de voorbije weken zijn niet goed voor Gent en de Gentenaars.” Met die woorden leek Filip Watteeuw (Groen) zaterdagavond richting coalitiepartner Open Vld te sneren op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij.

De hommeles rond de figuur van Christophe Peeters heeft ook de Gentse groenen niet onbewogen gelaten. Dat bleek uit de speech van Filip Watteeuw, die na de verkiezingen de fakkel heeft overgenomen van Elke Decruynaere als nummer één van de partij.

Volledig scherm
Elke Decruynaere © Gianni Barbieux

“We hebben een ambitieus bestuursakkoord onderhandeld. Een bestuursakkoord waarin we heel duidelijk kiezen voor de leefkwaliteit voor iedere Gentenaar. Om dat uit te voeren heb je slagkracht nodig. En stabiliteit", sprak Watteeuw zijn partijgenoten toe. “Maar de voorbije weken bood de Gentse politiek niet van dat alles. De afrekeningen, het gekrakeel en de ruzie zijn niet goed voor Gent en de Gentenaars. Het verzwakt het bestuur net in tijden waar we sterk moeten staan... Het is meer dan ooit duidelijk dat Groen in Gent bij uitstek de coalitiepartner is die stabiliteit levert om dat ambitieuze bestuursakkoord uit te voeren", klinkt het.

De nieuwjaarsreceptie werd verder opgeluisterd met een optreden van Marleen Gavel. De 55-jarige poetsvrouw uit de Muide bracht haar mooiste nieuwjaarsgroet ‘Ik wil meer leute in mijn stad’ op de tonen van 't Vliegerke nog eens ten berde.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Boompjes voor Meulestede

    Boompjes voor Meulestede

    De wijk Meulestede wordt in geen enkele reisgids vernoemd. Mochten Lonely Planet of Trotter dat bij een volgende uitgave over Gent toch van plan zijn, dan mogen ze het volgende tekstje van me gebruiken: “het eiland Meulestede heeft naast het fraaie Sint-Antoniuskerkje vooral een industrieel panorama en files te bieden. De buurt is te bereiken via een krakkemikkige brug. Die wordt om de haverklap opgelapt, in die periodes is de wijk zo goed als hermetisch afgesloten van de rest van de wereld.”
  2. Mobiliteitsonderzoek toont dat Gentenaars zich steeds ecologischer verplaatsen

    Mobili­teits­on­der­zoek toont dat Gentenaars zich steeds ecologi­scher verplaat­sen

    De Gentenaars verplaatsen zich steeds ecologischer. Dat zegt mobiliteitsschepen Filip Watteeuw op basis van een grootschalige bevraging. “55 procent van de stadsgenoten verplaatst zich op een duurzame manier, 33 procent rijdt met de fiets.” Wat hij afleidt uit de cijfers: “We moeten nog meer inzetten op wandelaars, en dus de voetpaden verbeteren, en het openbaar vervoer moet ’s avonds langer rijden.”