Volledig scherm
Filip Watteeuw en Hafsa El-Bazioui heffen het glas met Marleen Gavel (rechts) die haar ‘mooiste nieuwjaarsgroet' nog eens overdeed op de nieuwjaarsreceptie van Groen. © Gianni Barbieux

Watteeuw (Groen) sneert: “Gekrakeel niet goed voor Gentenaars”

“De afrekeningen, het gekrakeel en het geruzie van de voorbije weken zijn niet goed voor Gent en de Gentenaars.” Met die woorden leek Filip Watteeuw (Groen) zaterdagavond richting coalitiepartner Open Vld te sneren op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij.

De hommeles rond de figuur van Christophe Peeters heeft ook de Gentse groenen niet onbewogen gelaten. Dat bleek uit de speech van Filip Watteeuw, die na de verkiezingen de fakkel heeft overgenomen van Elke Decruynaere als nummer één van de partij.

Volledig scherm
Elke Decruynaere © Gianni Barbieux

“We hebben een ambitieus bestuursakkoord onderhandeld. Een bestuursakkoord waarin we heel duidelijk kiezen voor de leefkwaliteit voor iedere Gentenaar. Om dat uit te voeren heb je slagkracht nodig. En stabiliteit", sprak Watteeuw zijn partijgenoten toe. “Maar de voorbije weken bood de Gentse politiek niet van dat alles. De afrekeningen, het gekrakeel en de ruzie zijn niet goed voor Gent en de Gentenaars. Het verzwakt het bestuur net in tijden waar we sterk moeten staan... Het is meer dan ooit duidelijk dat Groen in Gent bij uitstek de coalitiepartner is die stabiliteit levert om dat ambitieuze bestuursakkoord uit te voeren", klinkt het.

De nieuwjaarsreceptie werd verder opgeluisterd met een optreden van Marleen Gavel. De 55-jarige poetsvrouw uit de Muide bracht haar mooiste nieuwjaarsgroet ‘Ik wil meer leute in mijn stad’ op de tonen van 't Vliegerke nog eens ten berde.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Krijgen Gentse fietsers binnenkort sneller groen licht bij regenval?

  Krijgen Gentse fietsers binnenkort sneller groen licht bij regenval?

  De stad Gent wil testen of fietsers sneller groen licht kunnen krijgen bij regenweer. Daarvoor zullen een aantal kruispunten met de stadsring en de as van de Blaisantvest tot de Nieuwe Wandeling voorzien worden van regensensors. Schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) ging de mosterd halen in steden als Kopenhagen, Rotterdam en Apeldoorn waar dergelijke systemen al ingevoerd zijn. Bij regenweer wordt de cyclus van de lichten versneld waardoor fietsers niet langer een minuut in de regen staan maar pakweg 30 seconden. Welke gevolgen dat kan hebben op het autoverkeer zal onderzocht worden.
 2. Aantal kinderopvangplaatsen groeit, maar vier Gentse wijken blijven onder minimumnorm: “Investeringen blijven nodig”

  Aantal kinderop­vang­plaat­sen groeit, maar vier Gentse wijken blijven onder minimum­norm: “Investe­rin­gen blijven nodig”

  De kinderopvangcapaciteit in Gent is vorig jaar licht gestegen naar een totaal van 4.621 plaatsen. Dat blijkt uit een rapport van de stad Gent. Toch blijft er werk aan de winkel met vier wijken die de minimumnorm van 33 plaatsen per 100 kinderen niet halen. “Waar mogelijk opent de stad zelf nieuwe kinderdagverblijven”, zegt schepen Elke Decruynaere (Groen).
 3. Zo gevaarlijk is viaduct: “Brokstukken van 1,20 meter boven fietspad”

  Zo gevaarlijk is viaduct: “Brokstuk­ken van 1,20 meter boven fietspad”

  Bij recente controles van het viaduct van Gentbrugge zijn brokstukken losgekomen van 1,20 meter lang, boven een voetpad en een fietspad. Dat blijkt uit interne communicatie van het team dat het viaduct moet controleren. Bovendien werd drie jaar geleden al gewaarschuwd voor deze grote loszittende stukken beton. De PVDA vraagt een hoorzitting over de toestand van het viaduct. “Als zo’n brokstuk op iemands hoofd valt, is dat dodelijk. Dit neigt naar schuldig verzuim”, zegt Tom De Meester (PVDA).