Een dertigtal krakers bezet sinds begin mei Het Pand in het Patershol.
Volledig scherm
Een dertigtal krakers bezet sinds begin mei Het Pand in het Patershol. © Cedric Matthys

Wat moet er gebeuren met gekraakt klooster in het Patershol? “Een hotel draagt niet onze voorkeur weg”

GentTegen eind augustus moeten we weten wat er met Het Pand in het Patershol kan gebeuren. Dat liet schepen Sami Souguir (Open VLD) verstaan op de gemeenteraad. Eigenaar WoninGent wil de sociale woningen verkopen, maar dat stuit op protest.

 1. Nog slechts één Gentenaar heeft eigendommen in de Veldstraat, grote vastgoedreuzen beheren de rest. “Neen, ik ga niet verkopen”
  PREMIUM

  Nog slechts één Gentenaar heeft eigendom­men in de Veldstraat, grote vastgoed­reu­zen beheren de rest. “Neen, ik ga niet verkopen”

  De Gentse Veldstraat - met 65 winkels op de korte afstand van 400 meter - is één van de duurste winkelstraten van het land. Toch is er nog één Gentenaar die koppig standhoudt tussen alle grote vastgoedreuzen. Hij bezit nog 5 panden, die zijn omgebouwd tot vijf winkels, met daar boven appartementen. Voor de rest zijn vooral de Nederlanders opvallend aanwezig, als het op het ‘bezitten’ van de Veldstraat aankomt.
 2. Hoe hoofdverdachte 15 jaar na de ‘riekmoord’ zelfmoord pleegde, toen DNA-test werd gevraagd: “Hij rolde tijdens verhoren letterlijk over de grond van woede”
  PREMIUM
  Moerbeke-Waas

  Hoe hoofdver­dach­te 15 jaar na de ‘riekmoord’ zelfmoord pleegde, toen DNA-test werd gevraagd: “Hij rolde tijdens verhoren letterlijk over de grond van woede”

  22 juli 1984. In de tuin van het landhuis ‘Halfweg’ in de Ledestraat in Moerbeke-Waas wordt het lichaam van de 32-jarige Inge Wovra gevonden. Ze is gruwelijk toegetakeld met een riek. Boven in haar bed ligt één van haar minnaars, meer dood dan levend. Beneden hing al een tijdje een andere minnaar rond die aangifte doet van wat hij aantreft. Hij wordt meteen de hoofdverdachte, waardoor sporen verloren gaan. Nadat blijkt dat hij niét de dader is, raakt de zaak in het slop, tot ze één vingerafdruk vinden. Een reconstructie van de zaak in onze reeks misdaadverhalen van de voorbije decennia.