Volledig scherm
Een stapel stoelen tegen de Totem bij Sint-Jacobs. © VDS

Wat is dit nu weer? Stapel stoelen tegen standbeeld

Soms is Gent een mysterie. Na het nog steeds onopgelost raadsel van de hartjes rond de Krook, is er nu de stoelenstapel aan de Gentse Totempaal. Is het kunst? Een sluikstort? Of een achtergebleven deel van de wekelijkse prondelmarkt?

Bij de Sint-Jacobskerk staat het standbeeld van de Gentse volkszanger Karel Waeri, gemaakt door die andere Gentse volksheld, Walter De Buck. Helemaal bovenaan prijkt Waeri zelf, en hij is omringd door verschillende taferelen uit zijn liederen. Het beeld staat in Gent bekend als de Totempaal. Maar sinds kort is die Totempaal de steun en toeverlaat van een stapel afgedankte kerkstoelen. Wat die daar staan te doen? Geen kat die het weet. Ze zijn relatief professioneel gestapeld, wat doet vermoeden dat het om een kunstproject kan gaan, of een statement. Anderzijds hangt er ook een gebroken kader rond één van de stoelen, en het glas ervan ligt gewoon op de grond. Dat is geen kunst, dat lijkt eerder een sluikstort.

Wat het is of wie hier achter zit? Geen idee. Wie het wel weet, mag ons altijd op de hoogte brengen…

Volledig scherm
Een stapel stoelen tegen de Totem. © VDS
Volledig scherm
Een stapel stoelen tegen de Totem, maar ook een gebroken kader. © VDS
Volledig scherm
Een stapel stoelen tegen de Totem, maar ook een gebroken kader. © VDS
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Verdeeldheid over LEZ-zone pas bezworen na urenlang crisisberaad

    Verdeeld­heid over LEZ-zone pas bezworen na urenlang crisisbe­raad

    Is een evaluatie van de Gentse Lage-emissiezone een bindende voorwaarde voor de uitbreiding ervan? Schepen van Milieu Tine Heyse (Groen) en sp.a-gemeenteraadslid Joris Vandenbroucke raakten het dinsdagochtend niet eens over het antwoord op die vraag tijdens een interview met Radio 1. Pas na urenlang crisisberaad zaten de meerderheidspartijen terug op dezelfde golflengte. “De uitbreiding van de LEZ-zone komt er, ongeacht de evaluatie.”
  2. Onduidelijkheid blijft voor Camping Stropke: “Maar we zijn hoopvol over onze toekomst”

    Onduide­lijk­heid blijft voor Camping Stropke: “Maar we zijn hoopvol over onze toekomst”

    De meerderheidspartijen hebben een raadsbesluit van oppositiepartij PVDA verworpen om de toekomst van Camping ’t Stropke te garanderen. “We blijven de constructieve gesprekken voortzetten in alle sereniteit”, zegt schepen van Openbaar Groen Astrid De Bruycker (sp.a). Campinguitbater Freddy D’Hondt reageert voorzichtig positief. “Na gesprekken met de stad zijn we hoopvol over onze toekomst.”