Volledig scherm
Ward met enkele van de gesigneerde voetbaltruitjes in Progress, de plek waar hij personal trainingen geeft. © Jill Dhondt

Ward kreeg botkanker en veilt gesigneerde voetbaltruitjes voor het goede doel

Toen Ward Diricks (31) het trieste nieuws kreeg dat hij kanker had, besloot hij de strijd op een positieve manier aan te pakken. Tijdens zijn behandeling ging hij op zoek naar gesigneerde voetbaltruitjes om ze online te veilen. De opbrengst gaat regelrecht naar twee kankerfondsen.

“Je hoort het vaak, maar je hoopt het nooit van dichtbij mee te maken, laat staan zelf de strijd te moeten aangaan.” Ward kreeg op 16 september het verdict botkanker. Tijdens zijn zware chemobehandelingen komt de Gentenaar regelmatig in contact met andere kankerpatiënten. Dat bracht hem op het idee om gesigneerde voetbaltruitjes te veilen voor het goede doel. Ward is personal coach en voetbaltrainer wat hem de nodige connecties opleverde om aan de truitjes te geraken.

Heel wat grote namen bleken bereid om het initiatief te steunen. Met de hulp van anderen geraakte Ward aan een gesigneerd truitje van onder meer Thibaut Courtois, David Beckham, Dries Mertens en Vincent Kompany. Het arsenaal op de website bestaat intussen uit een kleine twintig voetbalshirts. Daarbovenop kwam Ward op het idee om een kleiner aanbod gesigneerde truitjes van wielrenners te veilen. Enkele renners van formaat van wie Greg Van Avermaet, Tiesj Benoot en Tom Dumoulin haalden met plezier hun pen boven.

Helpende handen

De veiling van de sportshirts loopt nog tot en met 20 december, wie op dat moment het meeste geboden heeft krijgt de shirt mee naar huis. “Voor het gesigneerde truitje van Roman Yaremchuk met handtekeningen van de andere spelers van AA Gent werd reeds duizend euro geboden”, zegt Ward trots. “Wie dat bedrag niet wil neerleggen kan een ‘sterke-botten-T-shirt aankopen voor 25 euro. Daarvan werden er al een vijftigtal verkocht.”

De opbrengst van de truitjes gaat integraal naar twee goede doelen: Care 4 Aya en het Onderzoekscentrum botkanker van het UZ. “Care 4 aya is een vzw die zich inzet voor jongeren tussen de 16 en de 30 jaar met kanker. Ik val daar net buiten, maar ik heb gezien wat voor werk ze leveren tijdens mijn eigen behandelingen. Door het centrum te steunen hoop ik dat kanker ooit met een spuitje bestreden kan worden in plaats van met een zware chemobehandeling.”

Wie een steentje wil bijdragen kan dat op https://bodvoorbot.be/ (gratis ontworpen door Metanous). De veiling loopt nog tot en met 20 december.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. “Waanzinnig plan” om CEO van Rodania af te persen verijdeld door politiecontrole

  “Waanzinnig plan” om CEO van Rodania af te persen verijdeld door politiecon­tro­le

  Met wapens in de wagen en twee zware mannen naast zich wilde de leider van een horlogebedrijf in Barcelona de CEO van Rodania afpersen. In Gent werden ze door een toevallige politiepatrouille tegengehouden, maar de beklaagde beweert nu dat hij de plannen dan al had afgeblazen. “Mijn kompaan zei dat we geen vingers mochten afsnijden, maar dat we wel een been zouden moeten breken. Dat werd me te reëel.”
 2. LIVE. Artsen krijgen het woord op euthanasieproces: “Ik ben driemaal in ‘t zak gezet: door Tine, haar familie en de andere artsen”

  LIVE. Artsen krijgen het woord op euthanasie­pro­ces: “Ik ben driemaal in ‘t zak gezet: door Tine, haar familie en de andere artsen”

  Op het euthanasieproces in Gent, waarin drie artsen uit Oost-Vlaanderen zich moeten verantwoorden voor het niet naleven van de voorwaarden voor euthanasie bij Tine Nys (38) in Sint-Niklaas in 2010, vindt vandaag de tweede zittingsdag plaats. Op de eerste zittingsdag afgelopen vrijdag haalde de verdediging alvast snoeihard uit naar de familie van Nys. “Moeten zij ook niet mee op de beschuldigdenbank?”, vroeg advocaat Walter Van Steenbrugge zich af. Vandaag mogen de artsen uitleggen hoe de euthanasie op Tine Nys (38) volgens hen verliep. U kan het proces hier live volgen.
 3. Weekend onder politieke hoogspanning, maandag apotheose in gemeenteraad: Israëluitstap zet Gentse meerderheid zwaar onder druk

  Weekend onder politieke hoogspan­ning, maandag apotheose in gemeente­raad: Israëluit­stap zet Gentse meerder­heid zwaar onder druk

  Het is heibel in het stadhuis, en geen klein beetje. De meerderheidspartijen liggen zwaar met elkaar in de clinch over de deelname van Sofie Bracke (Open Vld) aan de ‘inspiratiemissie’ van VOKA naar Israël. Groen en sp.a gaan niet akkoord, maar Bracke houdt het been stijf, ondanks negatief advies van de Stedelijke Adviesraad Noord-Zuid én een open brief van een groep academici, auteurs en kunstenaars.
 4. Sven Kums (AA Gent) na moeizame zege tegen Moeskroen: “Slecht spelen en toch drie keer scoren is positief”
  PREMIUM

  Sven Kums (AA Gent) na moeizame zege tegen Moeskroen: “Slecht spelen en toch drie keer scoren is positief”

  AA Gent had het zaterdagavond niet onder de markt tegen Moeskroen. De Buffalo’s kwamen vroeg op voorsprong, maar misten toch wat scherpte. De bezoekers, die wél scherp en alert op de mat verschenen, hielden de troepen van Jess Thorup tot het laatste kwartier in bedwang. Jonathan David was uiteindelijk de grote verlosser. Ook Sven Kums zag dat het best wat meer mocht zijn.