Schepen Bram Van Braeckevelt en Groen-voorzitter Meyrem Almaci in een Dokano aan het Houtdok.
Volledig scherm
Schepen Bram Van Braeckevelt en Groen-voorzitter Meyrem Almaci in een Dokano aan het Houtdok. © Sofie Van Waeyenberghe

“Wanneer krijgen we eindelijk statiegeld op blikjes?”: Almaci en Van Braeckevelt plukken zwerfvuil uit het Gentse water

GENTEen interessant zicht aan het Houtdok op vrijdachochtend. Groen-voorzitter Meyrem Almaci en IVAGO-voorzitter Bram Van Braeckevelt kwamen plastic uit het water vissen in het kader van Mei Plasticvrij, in een Dokano-kajak. Een uurtje zwoegen later klinkt het ferm: “40 procent van het zwerfvuil is plastic, tijd voor statiegeld.”

 1. Sweeping van alle Gentse groenzones leverde vijf achtergelaten drugsspuiten op: “In het najaar komen er extra dropboxen”
  Gent

  Sweeping van alle Gentse groenzones leverde vijf achtergela­ten drugsspui­ten op: “In het najaar komen er extra dropboxen”

  Sinds een kind zich in oktober 2019 prikte aan een zwerfspuit in een parkje aan de Wasstraat, voert de stad ‘sweepings’ uit van alle groenzones. De laatste gebeurde in november 2020, en leverde ‘slechts’ vijf spuiten op. “We blijven dit doen, de Groendienst en de veegploegen kijken trouwens dagelijks uit naar zwerfspuiten”, zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld).
 2. “Op maandag werd de jongen ziek gemeld, op donderdag bleek hij dood”: Angelus (8) sterft na vermoedelijke overdosis, moeder opgepakt
  PREMIUM
  Gentbrugge

  “Op maandag werd de jongen ziek gemeld, op donderdag bleek hij dood”: Angelus (8) sterft na vermoede­lij­ke overdosis, moeder opgepakt

  In Gentbrugge bij Gent is een 8-jarige jongen dood teruggevonden. Toen zijn mama de jonge Angelus vorige week maandag ziek meldde, leek er geen vuiltje aan de lucht. Tot leerkrachten donderdag in paniek sloegen, toen niemand kwam opdagen bij een opvolgingsgesprek. De vader van Angelus deed thuis de gruwelijke ontdekking. “We hebben nog 1001 vragen”, klinkt het bij de familie.