Van het oude Neptunusbad is na de sloop intussen geen spoor meer.
Volledig scherm
PREMIUM
Van het oude Neptunusbad is na de sloop intussen geen spoor meer. © Wannes Nimmegeers

Wanneer komt het nieuwe zwembad Neptunus er? Raad van State legt procedure stil: “We hebben nog geen idee hoe het verder moet”

WondelgemEen nieuw zwembad in Wondelgem? Het zal al zeker niet voor 2024 zijn, zoals was beloofd. Meer nog: het is helemaal niet duidelijk wanneer het dan wél zal kunnen. De procedure voor het aanstellen van een aannemer voor het nieuwe zwembad is stilgelegd door de Raad van State. De vraag stelt zich: was het dan wel nodig om het oude Neptunusbad al te slopen?

 1. RESTOTIP. Lunchen bij Bruun, dat is uitgebreid genieten op sterrenniveau
  PREMIUM
  Gent/Destelbergen

  RESTOTIP. Lunchen bij Bruun, dat is uitgebreid genieten op sterrenni­veau

  Ruben en Pieter De Maesschalck openden in november van vorig jaar hun restaurant Bruun langs de Dendermondsesteenweg in Destelbergen. We zijn nu meer dan acht maanden verder en kunnen stellen dat de geoliede machine van de broers flink haar vruchten afwerpt. Meer nog, volgens nagenoeg elke kenner is het slechts een kwestie van tijd vooraleer het restaurant haar eerste Michelinster binnenrijft. In België wel te verstaan, want in Frankrijk lukte het de broers al eens. Wij gingen met hoge verwachtingen lunchen, maar zelfs die werden overtroffen.
 2. Man (31) snijdt bezoeker keel over, maar herinnert zich daar later niets meer van: “Hij heeft zoveel spijt van wat hij tijdens die psychose deed”
  PREMIUM
  Gent

  Man (31) snijdt bezoeker keel over, maar herinnert zich daar later niets meer van: “Hij heeft zoveel spijt van wat hij tijdens die psychose deed”

  Een 31-jarige man uit Gent staat terecht nadat hij thuis in een vlaag van zinsverbijstering een 53-jarige man de keel had overgesneden. De dertiger trachtte na de feiten zelf het bloed te stelpen en belde ook onmiddellijk de hulpdiensten. Uit het onderzoek blijkt dat hij door de mix van alcohol en voorgeschreven medicatie helemaal de pedalen was kwijtgeraakt en handelde vanuit een acute psychose. “Hij heeft geluk dat zijn slachtoffer dit overleefd heeft, zodat hij niet voor het hof van assisen moet voorkomen.”