Volledig scherm
De Stad Gent en Tondelier werken samen om tussen de Gasmeterlaan en de Filips van Cleeflaan een nieuwe woonwijk te bouwen. © Wannes Nimmegeers

Waarschuwing voor geurhinder aan Rabot door sanering teer

Nog tot eind deze maand wordt een oude teerput op de Tondeliersite verwijderd en dat kan voor vervelende geurhinder zorgen aan het Rabot. In het verleden waren er al klachten over een vervelende chemische geur in de buurt en met het warmere weer is er een kans dat de geur opnieuw de kop opsteekt.

Op de woonsite van Tondelier was vroeger een gasfabriek gevestigd en die zorgde voor heel wat historische vervuiling. Op verschillende plekken in de ondergrond zijn daardoor grote teervervuilingen vastgesteld. De vervuiling die nu verwijderd wordt, ligt het dichtst bij bewoond gebied, namelijk aan de hoek van de Elsstraat en de Filips Van Cleeflaan. 

“Het teer wordt afgegraven en afgedekt met folie, wat de geurhinder al sterk beperkt. Het saneringsbedrijf voert de vervuilde grond af per boot, om deze elders gespecialiseerd te verwerken”, klinkt het bij Tondelier. De luchtkwaliteit wordt tijdens de werken gemeten. De geur van teer is dan wel zeer vervelend, maar is verder onschuldig. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gestolen bestelwagen van Stijn gevonden: “Hopelijk ligt flesje met as van tweelingbroer er nog in”

    Gestolen bestelwa­gen van Stijn gevonden: “Hopelijk ligt flesje met as van tweeling­broer er nog in”

    De Opel Vivaro van Stijn Detemmerman, die vol zat met heel zijn hebben en houden, is vorige week gestolen in de Snepkaai achter de Blaarmeersen. Omdat zijn moeder dodelijk ziek is, verbleef hij tijdelijk in Gent en had hij al zijn werk- en sportmateriaal in zijn auto gelaten. “Die auto was mijn vrijheid en nu is alles weg. Zelfs een flesje met as van mijn overleden tweelingbroer ben ik kwijt.” Zaterdagmiddag kreeg Stijn het verlossende nieuws dat zijn bestelwagen teruggevonden is.