Het UZ Gent zou vandaag 24 eigen personeelsleden vaccineren, maar door de vertraagde levering bij Pfizer werd dat in extremis afgeblazen. De ontdooide dosissen gingen naar een woonzorgcentrum.
Volledig scherm
Het UZ Gent zou vandaag 24 eigen personeelsleden vaccineren, maar door de vertraagde levering bij Pfizer werd dat in extremis afgeblazen. De ontdooide dosissen gingen naar een woonzorgcentrum. © Wannes Nimmegeers

Waarom UZ Gent zaterdag dan toch geen personeel vaccineert: “We willen geen vaccins claimen die misschien naar rusthuizen moeten. Maar we hopen op zondag...”

GentHet UZ Gent zou zaterdagmorgen om 10.15 uur het eerste eigen personeelslid vaccineren. Maar dat feestelijke moment werd vrijdagnacht alsnog afgeblazen. “Door de vertraging bij de leveringen van Pfizer weten we niet hoeveel vaccins we eigenlijk mogen gebruiken”, klinkt het bij het UZ.

 1. Burgemeester Mathias De Clercq loopt zijn eerste halve marathon, zij aan zij met Cédric Van Branteghem: “We hebben veel gepraat”
  GENT

  Burgemees­ter Mathias De Clercq loopt zijn eerste halve marathon, zij aan zij met Cédric Van Branteghem: “We hebben veel gepraat”

  Neen, je ogen hebben je niet bedrogen: het was wel degelijk de Gentse burgemeester Mathias De Clercq die je kon spotten op het parcours van de Soficon Halve Marathon. De Clercq liep er, zij aan zij met Gents sporticoon Cédric Van Branteghem, zijn eerste halve marathon. Na twee uur kwam hij met een spurtje over de meet aan de topsporthal. “Ik heb er echt van genoten.”
 1. Coronaregels? De ene houdt zich eraan, de ander niet meer
  Play

  Coronare­gels? De ene houdt zich eraan, de ander niet meer

 2. Zeeuwse scholieren blij met buitenles: 'Leuker dan binnen'
  Play

  Zeeuwse scholieren blij met buitenles: 'Leuker dan binnen'