Ytong-stenen staan klaar voor de domino in Ledeberg.
Volledig scherm
Ytong-stenen staan klaar voor de domino in Ledeberg. © Wannes Nimmegeers

Waarom Ledeberg en Gentbrugge vol staan met palletten snelbouwblokken

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Geen Vlaams geld voor renovatie fietsonderdoorgang Ekkergembrug: “Enkel nieuwe constructies worden gesubsidieerd”

  Geen Vlaams geld voor renovatie fietsonder­door­gang Ekkergem­brug: “Enkel nieuwe construc­ties worden gesubsidi­eerd”

  De Stad Gent krijgt geen Vlaamse subsidies voor de renovatie van de fietsonderdoorgang onder Ekkergembrug. Het bouwwerk mag dan wel dringend aan vervanging toe zijn, het Vlaamse Gewest komt enkel tussen bij nieuwe constructies. “De stad besliste daarom om 900.000 euro, de volledige kost, uit eigen zak te betalen”, zei schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) dinsdagavond op de gemeenteraadscommissie. “De onderdoorgang is één van de eerste die ooit werd aangelegd op de R40 in Gent, maar is niet meer van deze tijd. Als fietser draag je het best een helm grappen we soms, want het plafond is er erg laag. Dat probleem gaan we nu verhelpen.” De werken starten in februari. Naast het lage plafond wordt ook de haarspeldbocht op de Leiekaai rechtgetrokken.
 1. Campusbeheerder Odisee Gent roept op om over te gaan naar code oranje: “Pas echt een signaal dat het menens is”
  PREMIUM

  Campusbe­heer­der Odisee Gent roept op om over te gaan naar code oranje: “Pas echt een signaal dat het menens is”

  De campus van Odisee Gent aan de Gebroeders Desmetstraat ligt er rustig bij, maar binnen is er heel wat bedrijvigheid. Een sporthal is omgetoverd tot leslokaal en er zijn al labolessen aan de gang met aangepaste maatregelen. Campusbeheerder Sylvie De Muynck is tevreden, maar is voorstander van een directe overstap naar code oranje: “Dat zou pas echt een signaal zijn dat het menens is.”
 2. Overpoortstraat geslaagd voor tweede zit: rustige avond met veel politie en gehoorzame studenten

  Overpoort­straat geslaagd voor tweede zit: rustige avond met veel politie en gehoorzame studenten

  De Overpoortstraat mag openblijven — al is het niet echt nog ‘De Overpoort’. Na een overvolle maandagavond was het 24 uur later opvallend rustig. De politie had dan ook één ingang ingericht aan de kant van het Kramersplein en hield de drukte in de straat nauwlettend in het oog, nadat de studenten overdag al een stevige waarschuwing gekregen hadden. Wie bleef staan, werd aangemaand om door te lopen. “Saaier, maar eigenlijk ook veel beter”, klonk het bij de ‘feestvierders’.