Volledig scherm
Ytong-stenen staan klaar voor de domino in Ledeberg. © Wannes Nimmegeers

Waarom Ledeberg en Gentbrugge vol staan met palletten snelbouwblokken

Opvallend zicht in Ledeberg en Gentbrugge, overal staan er palletten met snelbouwblokken langs de weg. Er zijn alvast geen plannen om er een grote muur te bouwen.  Het blijkt om de voorbereidingen te gaan voor het startevenement van het festival van de architectuur. Daarvoor moeten tegen zaterdagochtend 7.000 dominostenen opgesteld worden tussen wijkpark de Porre in Gentbrugge en de Standaartsite in Ledeberg. Daarvoor worden die stenen gebruikt.

“De domino’s nemen heel wat ruimte in en dus staan er her en der al palletten met stenen klaar langs de weg. We zijn ook bezig met het bouwen van constructies voor wanneer straten gekruist dienen te worden of wanneer dominostenen gebouwen in moeten”, zegt organisator Sam De Brabander. In totaal zullen 250 vrijwilligers de blokken recht zetten. De eerste domino krijgt zaterdag om 17 uur een duwtje.

Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vadis Odjidja scoort pareltje tegen Genk: “Ik besloot die bal gewoon binnen te trappen, mooi gelukt”
    PREMIUM

    Vadis Odjidja scoort pareltje tegen Genk: “Ik besloot die bal gewoon binnen te trappen, mooi gelukt”

    AA Gent zorgde zaterdagavond voor een echte demonstratie tegen KRC Genk. Het speelde de Limburgers in de tweede helft zoek met flitsend aanvallend voetbal. Het mooiste doelpunt kwam er na een solo van Vadis Odjidja. Hij draaide Sébastien Dewaest helemaal dol en deponeerde het leer met de buitenkant in het hoekje. Na de wedstrijd stond de Gentse aanvoerder duidelijk nog na te genieten.