Volledig scherm
Ytong-stenen staan klaar voor de domino in Ledeberg. © Wannes Nimmegeers

Waarom Ledeberg en Gentbrugge vol staan met palletten snelbouwblokken

Opvallend zicht in Ledeberg en Gentbrugge, overal staan er palletten met snelbouwblokken langs de weg. Er zijn alvast geen plannen om er een grote muur te bouwen.  Het blijkt om de voorbereidingen te gaan voor het startevenement van het festival van de architectuur. Daarvoor moeten tegen zaterdagochtend 7.000 dominostenen opgesteld worden tussen wijkpark de Porre in Gentbrugge en de Standaartsite in Ledeberg. Daarvoor worden die stenen gebruikt.

“De domino’s nemen heel wat ruimte in en dus staan er her en der al palletten met stenen klaar langs de weg. We zijn ook bezig met het bouwen van constructies voor wanneer straten gekruist dienen te worden of wanneer dominostenen gebouwen in moeten”, zegt organisator Sam De Brabander. In totaal zullen 250 vrijwilligers de blokken recht zetten. De eerste domino krijgt zaterdag om 17 uur een duwtje.

Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. BOMA blaast nieuw leven in leegstaand opleidingsgebouw Rode Kruis: “Groepen samenbrengen die elkaar mislopen in de stad”

  BOMA blaast nieuw leven in leegstaand opleidings­ge­bouw Rode Kruis: “Groepen samenbren­gen die elkaar mislopen in de stad”

  In de Bomastraat is er na 8 jaar leegstand eindelijk opnieuw leven in het oud opleidingsgebouw van het Rode Kruis. Samen met een reeks partners wil OCUP vzw de bewoners van de wijk Sluizeken – Tolhuis – Ham samenbrengen in de tijdelijke invulling ‘BOMA’. Naast een cultuurkeuken en een fietsatelier vind je er ook een winkel met recuperatiematerialen voor doe-het-zelvers.
 2. Straat in woonwijk geknipt omdat iedereen omleiding negeert, maar nu is het nog erger

  Straat in woonwijk geknipt omdat iedereen omleiding negeert, maar nu is het nog erger

  In Wondelgem is de straat Haagstuk ‘geknipt’ met betonblokken, omdat teveel mensen een stukje éénrichting in de Buntstraat negeren. Snel van de Mispelbilk spookrijden naar Haagstuk – exact 73,5 meter – doorheen een straat die normaalgezien tweerichtingsverkeer heeft, dat kan geen kwaad, denken velen. Maar door Haagstuk te knippen is het spookrijden niet gestopt, integendeel. De spookrijders rijden nu gewoon tot de volgende straat, de Vrouwenstraat, en dat is al een stuk van 240 meter.
 3. Sint-Bavobasisschool opent 5 nieuwe klaslokalen én speelplaats op dak: “Spelen met zicht op torens van Gent”

  Sint-Bavobasis­school opent 5 nieuwe klasloka­len én speel­plaats op dak: “Spelen met zicht op torens van Gent”

  Hoe breidt je als school uit in het dichtbebouwde centrum van Gent? De Sint-Bavobasisschool zocht en vond een creatieve oplossing door de ruimte tussen haar gebouwen op te trekken én een speelplaats aan te leggen op het dak. “Zonder de extra speelruimte op het dak was de capaciteitsuitbreiding nooit mogelijk. Kinderen hebben ruimte nodig om te bewegen”, zegt directeur Geert Mallems.