Ytong-stenen staan klaar voor de domino in Ledeberg.
Volledig scherm
Ytong-stenen staan klaar voor de domino in Ledeberg. © Wannes Nimmegeers

Waarom Ledeberg en Gentbrugge vol staan met palletten snelbouwblokken

Opvallend zicht in Ledeberg en Gentbrugge, overal staan er palletten met snelbouwblokken langs de weg. Er zijn alvast geen plannen om er een grote muur te bouwen.  Het blijkt om de voorbereidingen te gaan voor het startevenement van het festival van de architectuur. Daarvoor moeten tegen zaterdagochtend 7.000 dominostenen opgesteld worden tussen wijkpark de Porre in Gentbrugge en de Standaartsite in Ledeberg. Daarvoor worden die stenen gebruikt.

“De domino’s nemen heel wat ruimte in en dus staan er her en der al palletten met stenen klaar langs de weg. We zijn ook bezig met het bouwen van constructies voor wanneer straten gekruist dienen te worden of wanneer dominostenen gebouwen in moeten”, zegt organisator Sam De Brabander. In totaal zullen 250 vrijwilligers de blokken recht zetten. De eerste domino krijgt zaterdag om 17 uur een duwtje.

Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Pasen vieren in coronatijden: waar in Gent kan je brunch bestellen voor het hele gezin?
    PREMIUM

    Pasen vieren in coronatij­den: waar in Gent kan je brunch bestellen voor het hele gezin?

    Pasen is voor heel wat gezinnen en vrienden een moment om samen aan tafel te zitten, en te genieten van een lekkere brunch. Deze zondag zullen veel families hun paasfeest gescheiden van elkaar moeten doorbrengen. Maar dat wil niet zeggen, dat ze niet samen kunnen genieten van een lekker ontbijt. In het Gentse zijn er genoeg creatieve handelaars die een brunchbox aanbieden, waar je kan van genieten in eigen huis. Als elk gezinslid een pakket bestelt, en een videogesprek opstart, kan je toch nog samen Pasen vieren. De lokale handelaars zullen je heel dankbaar zijn.