Coronaproof opnames bij Dok Brewery
Volledig scherm
Coronaproof opnames bij Dok Brewery © VDS

Waalse tv-zender RTBF gaat Gent promoten in programma ‘Les Ambassadeurs’

Drie dagen lang kampeert de Waalse tv-zender met een hele ploeg in Gent, om de mooiste plekken van onze stad in beeld te brengen. Dat alles zal resulteren in promo-televisie van een uur lang voor de Arteveldestad.

 1. Moeder smeekt om oplossing voor haar dochter: “Door haar drugprobleem sprong ze al een keer in de Coupure, ze dacht dat ratten haar achtervolgden”
  Gent

  Moeder smeekt om oplossing voor haar dochter: “Door haar drugpro­bleem sprong ze al een keer in de Coupure, ze dacht dat ratten haar achtervolg­den”

  Een wanhopige moeder smeekte de rechter vrijdag om een oplossing voor haar dochter. Door haar drugprobleem chanteert ze volgens de moeder haar familie emotioneel en financieel. Ook haar mentale toestand baart haar zorgen: “Ze probeerde mij te overtuigen dat de dokter een chip in haar hoofd had geplant, en dat dat mijn schuld was.”
 2. Chauffeur (29) aangehouden na dodelijk ongeval waarbij Stefanie (25) stierf : “Geen geldig rijbewijs en was onder invloed”
  Gent

  Chauffeur (29) aangehou­den na dodelijk ongeval waarbij Stefanie (25) stierf : “Geen geldig rijbewijs en was onder invloed”

  De 29-jarige man, die gisteren met zijn vriendin Stefanie Verstappen (25), betrokken was bij een ongeval in de Noordhoutstraat in Drongen is aangehouden. De jonge vrouw overleefde de klap niet. De man werd vrijdagmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van onder meer onopzettelijke doding. “De bestuurder reed zonder geldig rijbewijs en was onder invloed van alcohol en drugs”, meldt het parket.
 3. Herstellingen aan herstellingen maar E17-viaduct houdt buurtbewoners nog steeds uit hun slaap: “Het is elke dag erger”

  Herstellin­gen aan herstellin­gen maar E17-viaduct houdt buurtbewo­ners nog steeds uit hun slaap: “Het is elke dag erger”

  De buurtbewoners van het viaduct van Gentbrugge wisten waar ze aan begonnen toen ze daar gingen wonen. Wat ze echter niet konden voorspellen waren de onuitstaanbare trillingen van de voorbije maanden. Die zijn er ironisch genoeg gekomen sinds de herstellingswerken. Midden augustus werden tussentijdse reparaties uitgevoerd om het overmatige getril te verhelpen, maar daar is de laatste drie weken niets meer van te merken. “Het is elke dag erger. Ik slaap al weken in mijn zetel omdat ik boven gewoon geen oog meer dicht doe.”