Feest in het Kasteel
Volledig scherm
Feest in het Kasteel © (c) Historische Huizen Gent / Martin Corlazzoli

Vuurspuwers, edelvrouwen en zwaardgevechten: aanschuiven geblazen voor Feest in het Kasteel

GENTHet Gravensteen zwaaide op zondag 15 mei zijn indrukwekkende deuren open voor Feest 't Kasteel. Dan mogen de jongste Gentenaartjes zich uitleven als échte prinsen, prinsessen, ridders en harlekijnen. Het was wel even aanschuiven, maar dan heb je ook wel wat.

  1. Jambersboer Marc Martain verdedigt zich met verve in het Gentse hof van beroep: “Aan mijn vorige advocaat moest ik 1.000 euro betalen. Voor dat geld doe ik het liever zelf”
    PREMIUM
    Ieper/Gent

    Jambers­boer Marc Martain verdedigt zich met verve in het Gentse hof van beroep: “Aan mijn vorige advocaat moest ik 1.000 euro betalen. Voor dat geld doe ik het liever zelf”

    Boer Marc Martain, in een ver verleden bekend van een spraakmakende reportage van Jambers, moest vandaag in het Gentse hof van beroep verschijnen. Zijn vader Joël is tegenwoordig slecht te been en moest verstek geven. Beide boeren uit Zillebeke zijn in januari veroordeeld voor milieuvervuiling op hun oude boerderij in de Westhoek. De rechter gaf hen toen zes maanden cel met uitstel, maar daar gaan de boeren niet mee akkoord. De rechter van het hof van beroep leek vergevingsgezinder en stelde een ultimatum.