Vrouw levensgevaarlijk gewond bij aanrijding op De Pintelaan nadat ze straat overstak tussen twee wagens

Een vrouw van 76 jaar uit Blankenberge raakte dinsdagmiddag om 13.15 uur levensgevaarlijk gewond toen ze werd aangereden op de De Pintelaan in Gent. Volgens de eerste vaststellingen stak ze de straat over tussen twee geparkeerde wagens. Een bestuurder van 21 uit Lochristi kon met haar met zijn Audi A1 onmogelijk ontwijken. De baan werd een tijdlang afgesloten voor het verkeer. 

Volledig scherm
Een verkeersdeskundige van het Parket doet de vaststellingen. © Didier Verbaere

Het Parket van Oost-Vlaanderen stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de vaststellingen te doen. Op de plaats van de aanrijding is er geen oversteekplaats. Alles wijst erop dat de dame de straat overstak tussen twee wagens en gegrepen werd door de jonge bestuurder die in de richting van de Zwijnaardsesteenweg reed. De dame werd opgeschept door de wagen, belandde op de voorruit en op straat en werd zwaargewond afgevoerd naar het UZ vlakbij. 

De De Pintelaan werd een tijdlang afgesloten voor het verkeer om de vaststellingen te doen. “Alles wijst erop dat het slachtoffer inderdaad de straat tussen twee wagens overstak. De bestuurder die haar aanreed, blies Save en volgens de eerste vaststellingen is er ook geen sprake van overdreven snelheid. Zijn rijbewijs is ook niet ingetrokken”, zegt Frank Vandersype van het Parket Oost-Vlaanderen. “De vrouw werd ernstig levensgevaarlijk gewond overgebracht naar het UZ”. Omstreeks 15.15 uur werd de straat weer vrijgegeven.  

Volledig scherm
Een vrouw raakte zwaargewond bij een verkeersongeval op de De Pintelaan in Gent. © Didier Verbaere
Volledig scherm
Een verkeersdeskundige van het Parket doet de vaststellingen. © Didier Verbaere
Volledig scherm
Een vrouw raakte zwaargewond bij een verkeersongeval op de De Pintelaan in Gent. © Didier Verbaere
Volledig scherm
De straat werd afgesloten voor de vaststellingen van het Parket. © Didier Verbaere
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Het Gravensteen is weer even ‘Winterwonderkasteel’

    Het Graven­steen is weer even ‘Winterwon­der­kas­teel’

    Het Gravensteen ziet er de komende weken weer wat anders uit. Voor de kerstperiode is het omgetoverd tot een Winterwonderkasteel met extra verlichting, feesttafels, triomfbogen en zelfs een troon. Een leuke uitstap met de kinderen die op zoek kunnen naar de gouden appel die ergens in het kasteel verborgen zit. Het Gravensteen behoudt zijn kleurrijk jasje tot 5 januari. De gewone toegangstarieven zijn van toepassen in die periode (gratis voor kinderen en 6 tot 10 euro voor volwassenen).
  1. Jeffke

    Jeffke

    Het eerste nieuws dat ik vrijdagochtend las op de site van deze krant ging over een betoging aan het UFO-gebouw. Met enig geweld hadden de betogers zich voorbij de security gewerkt en ze eisten de schorsing van studentenvereniging KVHV. Dat rechtse clubje had eerder deze maand chirurg en brulboei Jeff Hoeyberghs uitgenodigd voor een lezing en olijke Jeff had het daarin nogal bont gemaakt. Met uitspraken over vrouwen die niet zouden geschikt zijn om wetenschapper te worden en dat ze te weinig hun benen opendoen (neemt u mij deze taal niet kwalijk, ik citeer enkel dhr. Hoeyberghs) maakte meneer doktoor zich niet populair bij de doorsnee geëmancipeerde mens. Misschien is Jeff niet slimmer, misschien voelt hij zich bedreigd door vrouwen… of misschien wou hij met zijn boude uitspraken een debat starten. Misschien was dit de gedroomde kans om alles wat hij brulde te weerleggen, om te doen wat hoort op een universiteit: het over de inhoud hebben. Helaas werd alles op een hoop gegooid vond de UGent het nodig om KVHV te schorsen. UGent overwoog zelfs om KVHV helemaal te verbieden. Ze hebben niet zolang geleden ook Dries Van Langenhove verboden en dat heeft het Vlaams Belang geen windeieren gelegd. Een verbod om rechtse ideeën te spuien, werkt steevast averechts, al was het maar omdat mensen met gelijk welk gedachtengoed het beu zijn om alles verboden te worden. In grote delen van de wereld worden vrouwen systematisch onderdrukt, worden jonge meisjes besneden en worden holebi’s gemolesteerd. In onze contreien zitten verkrachters en terroristen slechts een fractie van hun straf uit en recidiveren ze binnen de kortste keren. Daar wordt niet tegen betoogd. Daar worden geen afschaffingen of wat dan ook tegen geëist. Tegen wat smakeloze caféklap van Jeff Hoeyberghs wel. De publieke verontwaardiging maakt rare keuzes.