Volledig scherm
© Cedric Matthys

Vrouw (72) uit Terneuzen overleden nadat vrachtwagen inrijdt op haar auto bij verkeerslicht R4

SINT-KRUIS-WINKEL (B) - Het slachtoffer dat donderdagavond overleed bij een verkeersongeval op de R4 in Sint-Kruis-Winkel (bij Zelzate), is een 72-jarige vrouw uit Terneuzen. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. 

Ze laat drie kinderen en zes kleinkinderen na. Haar doodrijder, een 44-jarige Roemeen, is zaterdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter. 

Het noodlot sloeg donderdag rond 15.30 uur toe op het kruispunt van de John F. Kennedylaan met de Smishoekstraat in de richting van Zelzate. De zeventiger schoof nietsvermoedend met haar auto aan voor het rood licht, toen ze - samen met twee andere wagens - in de staart werd aangereden door een onoplettende vrachtwagenchauffeur. 

De vrouw had geen schijn van kans en overleed ter plaatse. Twee personen werden gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de vrachtwagenchauffeur liep lichte verwondingen op. Het parket van Oost-Vlaanderen werd ingelicht en stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse.

Het rijbewijs van de vrachtwagenchauffeur, een 44-jarige man uit Roemenië, werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. De man is voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. UZ telt nog 6 met corona besmette patiënten

    UZ telt nog 6 met corona besmette patiënten

    Terwijl er her en der ziekenhuizen melden dat ze geen patiënten meer hebben die met corona besmet zijn, is dat in Gent nog niet helemaal het geval. In het Universitair Ziekenhuis van Gent liggen vandaag nog 6 patiënten die besmet zijn met het coronavirus. “Daarvan liggen er vier op intensieve en twee niet. Los daarvan tellen we vandaag nog 17 patiënten die door Covid-19 in het ziekenhuis beland zijn maar die nu niet meer besmettelijk zijn”, klinkt het. In dat laatste geval gaat het om patiënten die 30 dagen of langer geleden hun eerste symptomen kregen. In totaal ving het UZ zo’n 250 patiënten op.