Volledig scherm
© Cedric Matthys

Vrouw (72) uit Terneuzen overleden nadat vrachtwagen inrijdt op haar auto bij verkeerslicht R4

SINT-KRUIS-WINKEL (B) - Het slachtoffer dat donderdagavond overleed bij een verkeersongeval op de R4 in Sint-Kruis-Winkel (bij Zelzate), is een 72-jarige vrouw uit Terneuzen. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. 

Ze laat drie kinderen en zes kleinkinderen na. Haar doodrijder, een 44-jarige Roemeen, is zaterdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter. 

Het noodlot sloeg donderdag rond 15.30 uur toe op het kruispunt van de John F. Kennedylaan met de Smishoekstraat in de richting van Zelzate. De zeventiger schoof nietsvermoedend met haar auto aan voor het rood licht, toen ze - samen met twee andere wagens - in de staart werd aangereden door een onoplettende vrachtwagenchauffeur. 

De vrouw had geen schijn van kans en overleed ter plaatse. Twee personen werden gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de vrachtwagenchauffeur liep lichte verwondingen op. Het parket van Oost-Vlaanderen werd ingelicht en stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse.

Het rijbewijs van de vrachtwagenchauffeur, een 44-jarige man uit Roemenië, werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. De man is voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement