Marc Aerts
Volledig scherm
© Marc Aerts

Vrouw (29) blaast positief na twee glazen cava: “Ze had die dag niets gegeten”

GentEen 29-jarige vrouw verscheen voor de politierechter om ze betrapt was op het rijden onder invloed. Ze kreeg een boete van 1.600 euro waarvan 960 euro met uitstel en 21 dagen rijverbod.

 1. In Gent starten ze het academiejaar met les in veiligheid dankzij escape room van brandweer: “In 7 minuten proberen ontsnappen uit rokend studentenkot”
  Gent

  In Gent starten ze het academie­jaar met les in veiligheid dankzij escape room van brandweer: “In 7 minuten proberen ontsnappen uit rokend studenten­kot”

  Op het Sint-Pietersplein in Gent werd woensdag naar aloude traditie het startschot van het nieuwe academiejaar gegeven tijdens de Student Kick-Off. Er werd gedanst op de muziek van Kabouter Plop en Camille, maar in het feestgedruis had Brandweerzone Centrum ook een plekje veroverd. Ze brachten zelfs een primeur mee: hun gloednieuwe escape room, waarbij ze spelenderwijs de kennis van studenten over brandveiligheid willen testen.
 2. Rookzone aan stadion moet ‘zwartsupporters’ uit Ghelamco Arena houden: “We moeten weten wie in ons stadion zit”
  Gent

  Rookzone aan stadion moet ‘zwartsup­por­ters’ uit Ghelamco Arena houden: “We moeten weten wie in ons stadion zit”

  De Lijn heeft last van zwartrijders, de Buffalo’s van zwartsupporters. KAA Gent wil paal en perk stellen aan niet-betalende AA Gent-supporters die tijdens de rust stiekem het stadion binnenglippen, samen met de rokers die buiten staan. Om dit probleem op te lossen, komt er een afgebakende rookzone langs de stadionwand. Het stadion verlaten is ook niet meer mogelijk.