Ambre Hamelink doet nog steeds consultaties als zelfstandige vroedvrouw.
Volledig scherm
Ambre Hamelink doet nog steeds consultaties als zelfstandige vroedvrouw. © Francesca Derkinderen

Vroedvrouw Ambre (32) doet nog steeds consultaties, ook bij zwangere vrouwen met corona: “Veel vrouwen zijn angstig”

Ambre Hamelink (32) doet nog steeds medische controles bij aanstaande en kersverse moeders als zelfstandig vroedvrouw. Gezien deze vrouwen voor nieuwe uitdagingen staan in tijden van corona, is haar taak meer dan ooit van belang. Als het tijd is om te bevallen, mag ze echter niet meer mee naar het ziekenhuis. “Er wordt te weinig geluisterd naar de stem van aanstaande mama’s”, zegt ze.

  1. Op wandel met Charlotte Matthys (27), één van de dertig veelbelovende Europeanen volgens Forbes: “Ik zag een probleem waar ik een oplossing voor zou bedenken”
    PREMIUM
    Gent

    Op wandel met Charlotte Matthys (27), één van de dertig veelbelo­ven­de Europeanen volgens Forbes: “Ik zag een probleem waar ik een oplossing voor zou bedenken”

    Ze doet het toch maar, Charlotte Matthys (27). Vier jaar geleden kwam ze naar buiten met de allereerste Belgische alcoholvrije gin, vorige week werd ze opgenomen in de prestigieuze Forbes ’30 under 30’ lijst. Hoog tijd voor een gesprek op de plek waar het allemaal begon: de Bourgoyen. Om het te hebben over haar sleutel tot succes, tijd maken voor familie en wilde plannen voor de toekomst.