Archiefbeeld: in Gent staan honderden woningen leeg.
Volledig scherm
Archiefbeeld: in Gent staan honderden woningen leeg. © Faye Pynaert

Vrijwilligers speuren naar leegstaande gebouwen in Gent: “Onze actie kan de Stad 100.000 euro opbrengen”

GentNa een grootschalige actie telt het leegstandregister in Gent 35 extra panden. Tal van vrijwilligers gingen op pad om de leegstand in de stad in kaart te brengen. “Dit kan tienduizenden euro’s in het laatje brengen”, zegt initiatiefnemer Rudi Van Landeghem. “Die kan de Stad Gent goed gebruiken.”

 1. Ken Van Roose (35) over eerste cabaretvoorstelling 'De Man Die Zijn Eigen Huisdier Werd': "De werkelijkheid is vaak vreemder dan de fictie”
  GENT

  Ken Van Roose (35) over eerste cabaret­voor­stel­ling 'De Man Die Zijn Eigen Huisdier Werd': "De werkelijk­heid is vaak vreemder dan de fictie”

  Als je van alternatief proza houdt, dan is Ken Van Roose (alter ego. K.R.J. Tochthond) geen onbekende. De ingeweken Bruggeling staat regelmatig op podia zoals dat van De Sprekende Ezels om er ‘stand-up proza’ voor te dragen. “Dat zijn korte stukjes tekst, meestal wel grappig, maar wat uit de losse pols”, legt Van Roose uit.
 2. "Dit is de fietshel, je moet al een mountainbike hebben om hier door te geraken": wervencluster stuurt fietsverkeer aan Dampoort in de war
  PREMIUM
  GENT

  "Dit is de fietshel, je moet al een mountainbi­ke hebben om hier door te geraken": wervenclus­ter stuurt fietsver­keer aan Dampoort in de war

  “Levensgevaarlijk”, “ronduit rampzalig”: aan de Dampoort werd dinsdagochtend uitzonderlijk hard gevloekt, zeker door het passerende fietsverkeer. Wie van het station naar de Dendermondsesteenweg of omgekeerd moest, botste er op extra werven waardoor een gevaarlijke situatie ontstond. De situatie wordt “zo snel mogelijk aangepakt.”