Volledig scherm
Mehmet en Doris bij hun portret op LDC De Boei © Wannes Nimmegeers

Vrijwilligers Mehmet en Doris zijn nu 100 vierkante meter groot

Wie langs de Brugsevaart richting Eeklo rijdt, ziet er hoogte van Mariakerke voortaan een reusachtige afbeelding van twee vrolijke mensen. Het zijn Mehmet Özer en Doris De Weirdt, allebei vrijwilligers in het lokaal dienstencentrum De Boei, waar ze op zijn vereeuwigd.

“Drie van onze 11 lokale dienstencentra zijn gevestigd op de benedenverdieping van een flatgebouw, waardoor ze niet zo opvallen”, zegt Koen Duyck van Ouderenzorg stad Gent (vroeger het OCMW). “Daarom bedachten we een manier om ze toch wat meer zichtbaarheid te geven, en niet gewoon met een wegwijzer.” Het idee kwam om vrijwilligers te portretteren, en via een wedstrijd werd de schilder SMOK uit Antwerpen aangeduid.

“Mensen die hier komen mochten kiezen welke vrijwilligers op de muur kwamen”, vertellen Mehmet en Doris trots. “Ze hebben voor ons gekozen. Dan zijn er een paar foto’s van ons gemaakt, en is de schilder aan het werk gegaan. Een week heeft dat geduurd. En het resultaat is prachtig, maar vooral heel er groot.” Het gebouw is meer dan 20 meter hoog, het kunstwerk beslaat ruim 100 vierkante meter. Doris staat al 2 jaar achter de bar van LDC De Boei, samen met haar man. Mehmet is al 6 jaar chauffeur, en vervoert mensen die niet zelfstandig in het LDC geraken.

Het LDC de Horizon aan de Lousbergskaai kreeg ook al zo’n gigantische muurschildering, in de week van 20 mei is LDC De Thuishaven aan het Neuzeplein aan de beurt.

Volledig scherm
Het resultaat © Wannes Nimmegeers
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Industrieel gebouw in stationsbuurt wordt wooncomplex

    Industri­eel gebouw in stations­buurt wordt wooncom­plex

    Op de hoek van de Meersstraat en de Raketstraat (tegenover het Sint-Pietersinstituut) krijgt een oud industrieel pand de komende jaren een make-over. Projectontwikkelaars Fenixco en Noan Real Estate zullen er de vroegere fabriek van de firma Metagra verbouwen tot een wooncomplex ‘Ghandon’. Het binnengebied van dat gebouw zal gesloopt worden, maar de beschermde gedeelten, waaronder de gevel ontworpen door de bekende architect André Claessens, blijven zeker overeind.