Er werd getoost op de oprichting van de nieuwe scoutsgroep.
Volledig scherm
Er werd getoost op de oprichting van de nieuwe scoutsgroep. © Nimmegeers

Vriendinnen richten samen scoutsgroep ‘De Kariboes’ op

Aan de Neermeerskaai op de schoolsite van Freinetschool De Wingerd is donderdagochtend het officiële startschot gegeven van ‘De Kariboes’. Het is meteen de elfde eenheid van FOS Open Scouting in Gent. “In de buurt rond de Watersportbaan was er nog ruimte voor een nieuwe jeugdbeweging”, zegt eenheidsleidster Cheyenne Willems.

Jeugdbewegingen zijn hot in Gent. Sommige afdelingen moeten zelf een inschrijvingsstop inlassen. Bij FOS Open Scouting waren ze dan ook meteen gewonnen om de oprichting van de nieuwe eenheid ‘De Kariboes’ te ondersteunen. “Door een samenwerking met de Stad Gent vindt onze groep onderdak in een gebouw van Freinetschool De Wingerd dat nog niet in gebruik was”, verduidelijkt Hannes De Reu, federaal verantwoordelijke van FOS Open Scouting.

Door een samenwerking met de Stad Gent vonden De Kariboes een uitvalsbasis op de schoolsite van De Wingerd aan de Neermeerskaai.
Volledig scherm
Door een samenwerking met de Stad Gent vonden De Kariboes een uitvalsbasis op de schoolsite van De Wingerd aan de Neermeerskaai. © Nimmegeers

Zeven Gentse vriendinnen zetten hun schouders onder de nieuwe jeugdbeweging. “We hebben samen op school gezeten en hebben vroeger ook in de scouts gezeten om later animator te worden bij de speelpleinwerking. Nu we de speelpleinwerking ‘ontgroeid’ zijn, hadden we allemaal heimwee naar de scouts”, zegt Willems. De Kariboes willen een inclusieve scoutsgroep zijn. “Door mensen uit kwetsbare groepen heel actief te betrekken bij de scoutswerking willen we een positieve impact creëren op het buurtleven rond de Neermeerskaai”, besluit de eenheidsleidster.

Voor meer informatie en inschrijvingen kan je surfen naar dekariboes.be.

De vriendinnen die ‘De Kariboes’ oprichten zetten hun handtekening onder het oprichtingscontract.
Volledig scherm
De vriendinnen die ‘De Kariboes’ oprichten zetten hun handtekening onder het oprichtingscontract. © Nimmegeers
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Razend populaire huiskamerquizzen met Lieven Scheire en Sofie Engelen worden opgenomen in Gent

  Razend populaire huiskamer­quiz­zen met Lieven Scheire en Sofie Engelen worden opgenomen in Gent

  Het Gentse artiestenbureau Working Class Heroes organiseerde reeds zes Huiskamerquizzen die telkens uitverkocht waren. Elke keer namen 500 personen daaraan deel. Wat de spelers aanspreekt is de speelse vragen, maar ook de gastheren. De eerste drie edities stelden Jan Delvaux en Jimmy Dewit de vragen, de drie quizzen erna was Lieven Scheire de quizmaster. Er staan nog speelavonden gepland, telkens met een ander thema en een andere gastheer of gastvrouw.
 2. Basisschool Sint-Bavo bereidt zich voor om alle leerjaren indien mogelijk weer te verwelkomen: “Nodig voor de kinderen én de leerkrachten, die zitten op het einde van hun bobijntje”
  PREMIUM

  Basis­school Sint-Bavo bereidt zich voor om alle leerjaren indien mogelijk weer te verwelko­men: “Nodig voor de kinderen én de leerkrach­ten, die zitten op het einde van hun bobijntje”

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts wil vanaf 2 juni het kleuteronderwijs volledig heropenen, en lagereschoolkinderen voor de helft van de lestijd op school onderwijzen. De Vrije Basisschool Sint-Bavo bereidt zich alvast voor om alle leerjaren opnieuw te verwelkomen. “De moeilijkste punten zijn de leerlingen in hun eigen bubbel houden, en het toiletgebeuren veilig organiseren”, vertelt directeur Mallems.