De eerste hybride gemeenteraad in Gent, met toenmalig voorzitter van de gemeenteraad Zeneb Bensafia. Die functie werd halverwege de legislatuur doorgegeven aan Christophe Peeters.
Volledig scherm
De eerste hybride gemeenteraad in Gent, met toenmalig voorzitter van de gemeenteraad Zeneb Bensafia. Die functie werd halverwege de legislatuur doorgegeven aan Christophe Peeters. © Cedric Matthys

Voorstel indienen bij de gemeenteraad? Stad geeft advies om drempel te verlagen en de Gentenaar krijgt het laatste woord

GENTWie een voorstel heeft voor de gemeenteraad, moet sinds kort nog slechts 1.000 handtekeningen verzamelen. Dat verlaagt de drempel, maar al te vaak moet er aan de verwoording gesleuteld worden, of is de gemeenteraad gewoon niet bevoegd. Daarom krijgen indieners nu automatisch advies van de voorzitter.

 1. RESTOTIP. Lunchen bij Bruun, dat is uitgebreid genieten op sterrenniveau
  PREMIUM
  Gent/Destelbergen

  RESTOTIP. Lunchen bij Bruun, dat is uitgebreid genieten op sterrenni­veau

  Ruben en Pieter De Maesschalck openden in november van vorig jaar hun restaurant Bruun langs de Dendermondsesteenweg in Destelbergen. We zijn nu meer dan acht maanden verder en kunnen stellen dat de geoliede machine van de broers flink haar vruchten afwerpt. Meer nog, volgens nagenoeg elke kenner is het slechts een kwestie van tijd vooraleer het restaurant haar eerste Michelinster binnenrijft. In België wel te verstaan, want in Frankrijk lukte het de broers al eens. Wij gingen met hoge verwachtingen lunchen, maar zelfs die werden overtroffen.
 2. Minard moet terrasbanken verwijderen ‘omdat ze niet door één persoon verplaatsbaar zijn’: “We kozen die banken net voor de veiligheid”
  Gent

  Minard moet terrasban­ken verwijde­ren ‘omdat ze niet door één persoon verplaats­baar zijn’: “We kozen die banken net voor de veiligheid”

  Trots waren ze, de mensen van de Minardschouwburg, omdat ze op 2 juni voor het eerst in de geschiedenis van dit Gents monument een terras buiten konden zetten. Maar de Gentse banken van Vonk moeten, nog geen 3 weken later, alweer weg. “Op de vergunning staat tafels en stoelen, niet banken", duidt Filip Watteeuw (Groen). “En die banken zijn niet door één persoon verplaatsbaar, wat een vereiste van de brandweer is.”