Geen losloopweide voor de Machariuswijk, ook niet aan de Belgacomtoren.
Volledig scherm
Geen losloopweide voor de Machariuswijk, ook niet aan de Belgacomtoren. © Wannes Nimmegeers

Voorlopig geen hondenlosloopweide voor Machariuswijk

GentNeen, er komt ook na de afbraak van de achterzijde van de Belgacomtoren geen losloopweide voor honden inde Machariuswijk. Dat antwoordt bevoegd schepen Tine Heyse (Groen) aan Manuel Mùgica Gonzalez (Open Vld).  “We maken wel een visienota met betrekking tot hondeninfrastructuur.”

 1. Dronkenman rijdt na nachtje feesten in Overpoortstraat tegen gevel op Kortrijksesteenweg: “Ik weet daar niets meer van”
  Gent/Vilvoorde

  Dronkenman rijdt na nachtje feesten in Overpoort­straat tegen gevel op Kortrijkse­steen­weg: “Ik weet daar niets meer van”

  K.J., een dertiger uit Vilvoorde, mocht zich dinsdag in de Gentse politierechtbank verantwoorden voor het aanrijden van een gevel in de Kortrijksesteenweg in Gent. De man kroop met 2,51 promille in het bloed achter het stuur na een nachtje feesten in de Overpoortstraat en veroorzaakte even later de botsing. Volgens de verdachte reed niet hij, maar wel zijn vriend.
 1. ‘Geen vreemdelingen’: Gents ambulancebedrijf met discriminerend aanwervingsbeleid veroordeeld tot boete van 4.000 euro
  Gent

  ‘Geen vreemdelin­gen’: Gents ambulance­be­drijf met discrimine­rend aanwer­vings­be­leid veroor­deeld tot boete van 4.000 euro

  Een ambulancebedrijf uit Gent dat een sollicitant met Oost-Europese roots afwees en het aanwervingsbeleid omschreef als “geen vreemdelingen, geen mensen zonder ervaring en geen vrouwen met jonge kinderen”, is veroordeeld tot een geldboete van 4.000 euro. Dat heeft de correctionele rechtbank van Gent beslist, meldt Unia. “De uitspraak van de rechtbank is een niet mis te verstaan signaal”, zegt directeur Els Keytsman.
 1. Thuiskoks: Kim maakt maakt koe lo kai
  Play

  Thuiskoks: Kim maakt maakt koe lo kai

 2. In dit hotel kunnen de studenten eindelijk weer koken
  Play

  In dit hotel kunnen de studenten eindelijk weer koken