Compact Disk Dummies spelen voor 300 proefkonijnen in de Ghelamco Arena. Een soort voedselpakket in bruine zak hoort daar bij.
Volledig scherm
PREMIUM
Compact Disk Dummies spelen voor 300 proefkonijnen in de Ghelamco Arena. Een soort voedselpakket in bruine zak hoort daar bij. © BELGA

Voor u getest. Compact Disk Dummies en 300 fans spelen coronaproefkonijn in de Ghelamco Arena

GENTHet eerste concert in 7 maanden tijd, een corona-testevenement dat de weg moet plaveien voor de festivalzomer. Sneltesten, zitplaatsen en mondmaskers, maar vooral: livemuziek. Maar werkt het ook, is het de moeite? Wij hebben het voor u uitgetest in de Ghelamco Arena, een sfeerverslag. 

 1. Ontbrekend stukje fietspad naast Louisa d’Havébrug wordt eindelijk aangelegd: “Na het bouwverlof starten we met de werken”
  Gent

  Ontbrekend stukje fietspad naast Louisa d’Havébrug wordt eindelijk aangelegd: “Na het bouwverlof starten we met de werken”

  Nog eind jaar moet naast de Louisa d’Havébrug in Ledeberg een ontbrekend stukje fietspad liggen. De fietsbrug over de Schelde wordt intussen gretig gebruikt, maar veel fietsers storen zich aan de slechte verbinding richting Merelbeke. Daar ligt nu een hoop stenen. “Het is goed nieuws dat het probleem wordt aangepakt”, reageert raadslid Sara Matthieu (Groen).
 2. Prosit corona? Zo kijken studentenverenigingen terug op bizar jaar: “Online cantus, quiz of krijtcirkels, we hebben véél creativiteit nodig gehad”
  PREMIUM
  GENT

  Prosit corona? Zo kijken studenten­ver­e­ni­gin­gen terug op bizar jaar: “Online cantus, quiz of krijtcir­kels, we hebben véél creativi­teit nodig gehad”

  Je studententijd, de mooiste tijd van je leven. Je maakt er vrienden voor altijd. Tenzij corona roet in het eten komt gooien. Want de cantussen, de kameraderie en ja, ook het samen studeren, dat lukte niet. Wij zaten aan tafel met vier presides die tijdens ‘hun’ jaar alles uit de kast haalden om de studenten het jaar van hun leven te bezorgen. “Ik heb mijn volledige praesidium vorige week voor het eerst gezien.”
 3. Gents ambulancebedrijf ook veroordeeld voor discriminatie op basis van geslacht en moederschap: “Geen vreemdelingen, geen mensen zonder ervaring en geen vrouwen met jonge kinderen”
  Gent

  Gents ambulance­be­drijf ook veroor­deeld voor discrimina­tie op basis van geslacht en moeder­schap: “Geen vreemdelin­gen, geen mensen zonder ervaring en geen vrouwen met jonge kinderen”

  Een ambulancebedrijf uit Gent dat een sollicitant met Oost-Europese roots afwees is na een veroordeling tot een geldboete van 4.000 euro wegens discriminatie wegens afkomst, nu ook veroordeeld voor discriminatie op basis van geslacht en moederschap. Dat meldt het Instituut voor de Gelijkheid van vrouwen en mannen. Het bedrijf had het aanwervingsbeleid omschreven als “geen vreemdelingen, geen mensen zonder ervaring en geen vrouwen met jonge kinderen”.