Zhong Xu (links) en Jan Hollez (rechts) richten samen het bedrijf Deliverect op.
Volledig scherm
PREMIUM
Zhong Xu (links) en Jan Hollez (rechts) richten samen het bedrijf Deliverect op. © RV

Voor het Gentse bedrijf Deliverect is coronacrisis een gouden kans: “Onlangs hebben we onze tien miljoenste bestelling verwerkt”

GentHet Gentse bedrijf Deliverect bestaat amper twee jaar, maar trekt binnenkort naar Scandinavië, Australië, de Verenigde Arabische Emiraten en Mexico. De start-up, gelegen aan de Lousbergskaai, stroomlijnt online bestellingen van restaurants. Daar is door de coronacrisis veel vraag naar. “De coronacrisis trok zaakvoerders die vroeger eerder terughoudend waren dan toch over de streep”, zegt CEO Zhong Xu. 

 1. Gent wil geen ‘maandverbandenautomaten’ in scholen: “Vertrouwensband met leerlingen die het nodig hebben is te belangrijk”
  Gent

  Gent wil geen ‘maandver­ban­de­n­au­to­ma­ten’ in scholen: “Vertrou­wens­band met leerlingen die het nodig hebben is te belangrijk”

  PVDA heeft vanavond aan de gemeenteraad voorgesteld om in alle scholen automaten te plaatsen met hygiënisch materiaal, lees: tampons en maandverband. “Onderzoek toont dat 1 op 5 meisjes in België moeite heeft om menstruatiemateriaal te betalen, heel wat meisjes blijven daardoor zelfs geregeld weg van school”, zegt Tom De Meester. De stad erkent het probleem maar wil geen automaten. “Nu al bieden scholen gratis maandverband aan, specifiek aan meisjes die het nodig hebben. Die vertrouwensband is belangrijk.”
 2. Zes figuren achter de Zesdaagse, UCI-jurylid Luc Herpelinck: “De wedstrijd op voorhand beslist? Daar geloof ik niet in”
  PREMIUM
  Gent

  Zes figuren achter de Zesdaagse, UCI-jurylid Luc Herpelinck: “De wedstrijd op voorhand beslist? Daar geloof ik niet in”

  Geen Zesdaagse van Gent dit jaar. Geen renners op de planken vloer, geen enthousiaste supporters op het middenplein. Eerst dat virus verslaan. Ook medewerkers achter de schermen blijven dit jaar melancholiek thuiszitten. Wij interviewen in zes dagen evenveel figuren die de Zesdaagse van Gent normaal mee kleur moesten geven. Elke dag wordt iemand uitgelicht. Vandaag: Luc Herpelinck (59), UCI-jurylid. “Mijn hart bloedt als ik beelden zie passeren van het Kuipke.”
 1. Mantelzorgers halen griepprik: GGD heeft voorraad aangevuld
  Play

  Mantelzor­gers halen griepprik: GGD heeft voorraad aangevuld

 2. Nieuwe sinterklaasfilm voor Zierikzeese kinderen
  Play

  Nieuwe sinter­klaas­film voor Zierikzee­se kinderen