De nieuwe single van Biezebaaze komt vrijdag uit.
Volledig scherm
De nieuwe single van Biezebaaze komt vrijdag uit. © RV

Voor het eerst sinds 2013 brengt Biezebaaze weer muziek uit: vervolg op ‘Loetsebolleke’ is een single

Origineel is het wel, een vervolg maken op een 17 jaar oud, eigen nummer. Vrijdag pakt Biezebaaze uit met de nieuwe single ‘k oa ‘t nuunt nie meuge vroage’. Daarin gaat het over hoe het is gelopen, 17 jaar na dat huwelijksaanzoek in de Vooruit, uit de nummer 1-hit Loetsebolleke. “Ik kreeg er heel veel reactie op, maar dat er een producer zou bellen om het nummer uit te brengen, had ik zelf ook niet verwacht,” zegt vertelt Burgelman, die ook wekelijks een column voor HLN schrijft.

  1. Fietsenmaker Patrick charmeert elke dag met filmpjes over wielerwereld: “In elke video probeer ik een positieve boodschap te steken”

    Fietsenma­ker Patrick charmeert elke dag met filmpjes over wielerwe­reld: “In elke video probeer ik een positieve boodschap te steken”

    De passie die fietsenmaker Patrick De Geyter (60) heeft voor fietsen kent geen grenzen. Op jonge leeftijd rolde hij de wielerwereld binnen, en enkele jaren later opende hij zijn eigen fietsenwinkel in de streek. Veertig jaar later, aan het begin van de coronacrisis, begon de Gentenaar met het maken van korte filmpjes waarin hij verhalen vertelt over de fiets en de wielerwereld. Opeens kreeg hij vriendschapsverzoeken van overal toegestuurd, zijn sappige Gentse tongval en opvallende verhalen slaan merkbaar aan.