Het verkeersbord C33 (ronde verkeersbord) is niet voor iedereen duidelijk
Volledig scherm
Het verkeersbord C33 (ronde verkeersbord) is niet voor iedereen duidelijk © Dylan Vermeulen

Voor 16 bestuurders bleek dit verkeersbord niet duidelijk genoeg tijdens een controleactie

GentDe Gentse politie deed dinsdag een controleactie aan het Rabot. Ze voerden controles uit langs de Elyzeese Velden en op de Gasmeterlaan, waarbij extra aandacht werd besteed aan het al dan niet dragen van de gordel en het respecteren van verkeersbord C33, beter gekend als ‘het verbod om te keren’. Niet iedereen leek de betekenis van het bord echter te kennen.

 1. Christophe Peeters houdt opmerkelijk pleidooi tégen afsluiten van Blaarmeersen. “Dan winnen de amokmakers”
  PREMIUM
  Gent

  Christophe Peeters houdt opmerke­lijk pleidooi tégen afsluiten van Blaarmeer­sen. “Dan winnen de amokmakers”

  De Blaarmeersen volledig afsluiten? Niet als het van Christophe Peeters afhangt. Hij liet in 2007 de omheining rond het recreatiedomein weghalen, specifiek omdat hij het domein toegankelijk wilde maken voor alle Gentenaars. Dat na de vechtpartij vorige woensdag de strandzone werd afgezet, vindt hij al een brug te ver. “Ik bedank feestelijk voor dit soort samenleving.”
 2. Vijftigtal jongeren probeert Blaarmeersen binnen te dringen op eerste dag van nieuwe maatregelen
  PREMIUM
  Gent

  Vijftigtal jongeren probeert Blaarmeer­sen binnen te dringen op eerste dag van nieuwe maatrege­len

  Na de hevige vechtpartij in de Blaarmeersen van afgelopen weekend was stad Gent genoodzaakt om stevig in te grijpen. Er werd beslist om een zwarte lijst in te voeren voor wie zich misdraagt en het reservatiesysteem werd aangepast. Sinds zaterdag is het domein ook afgesloten met nadarhekken. Desondanks probeerden zowat vijftig jongeren het domein toch te betreden via een ‘achterpoortje’. Zij kwamen prompt op de zwarte lijst te staan.