Archiefbeeld: Volvo Cars zet volop in op elektrische wagens. De vraag is groot, maar het wereldwijde chiptekort blijft de fabriek in Gent parten spelen.
Volledig scherm
Archiefbeeld: Volvo Cars zet volop in op elektrische wagens. De vraag is groot, maar het wereldwijde chiptekort blijft de fabriek in Gent parten spelen. © Wannes Nimmegeers

Volvo Gent legt maandagnacht band opnieuw stil door chiptekort

GentVolvo Gent moet opnieuw de band stil leggen door het wereldwijde chiptekort. Maandag zal de nachtdienst niet aan de slag gaan en ook woensdag moeten twee ploegen geen auto’s bouwen. Dat bevestigt de Gentse fabriek.

  1. Grote ongerustheid bij vakbonden over ‘besparingen van 78 miljoen euro’. “Er zijn afspraken tot einde deze legislatuur”
    Gent

    Grote ongerust­heid bij vakbonden over ‘besparin­gen van 78 miljoen euro’. “Er zijn afspraken tot einde deze legisla­tuur”

    De noodlijdende begroting van de stad zorgt voor hoogspanning bij de vakbonden. Dat er moet bespaard worden - en veel - is geen geheim meer. Het zou nu al gaan om 78 miljoen euro. En dat er zal gesneden worden bij het personeel, staat ook vast. “Maar er is een protocol tot eind 2024 waarin staat dat de maximale werkgelegenheid behouden zal blijven”, klinkt het strijdvaardig.