Twee weken geleden werd het nieuwe elektrische model C40 nog voorgesteld in Volvo Cars Gent in aanwezigheid van premier Alexander De Croo en Gentse burgemeester Mathias De Clercq.
Volledig scherm
Twee weken geleden werd het nieuwe elektrische model C40 nog voorgesteld in Volvo Cars Gent in aanwezigheid van premier Alexander De Croo en Gentse burgemeester Mathias De Clercq. © Wannes Nimmegeers

Volvo Cars Gent één van de kandidaten voor ‘giga-batterijfabriek’: “Toekomst van Gentse vestiging is verzekerd”

De grote fabriek die Volvo Cars wil bouwen voor de productie van batterijen voor elektrische wagens komt mogelijk in Gent. Dat bevestigde Geert Bruyneel, hoofd van de wereldwijde productie bij Volvo, in een interview met VTM Nieuws.

  1. Zo rijdt Gent gat van 21 miljoen dicht: straatverlichting vier nachten uit, geen besparingen op onderwijs en cultuur
    Gent

    Zo rijdt Gent gat van 21 miljoen dicht: straatver­lich­ting vier nachten uit, geen besparin­gen op onderwijs en cultuur

    De stad maakt vandaag bekend op welke manier er de komende jaren bespaard zal worden. Er moet 21 miljoen euro per jaar minder uitgegeven worden dan gepland. Dat de retributies - zoals prijzen van musea - worden verhoogd kon u vanmorgen al bij HLN lezen. Dat gebeurt in juli. Nu blijkt dat er expliciet niét bespaard wordt op veiligheid, onderwijs en cultuur. De straatverlichting gaat van zondagnacht tot en met woensdagnacht uit.