Vlaams minster voor Economie Hilde Crevits (CD&V) mocht al eerste plaats nemen in de wagen.
Volledig scherm
Vlaams minster voor Economie Hilde Crevits (CD&V) mocht al eerste plaats nemen in de wagen. © BELGA

Volvo Car produceert eerste volledig elektrische wagen in ons land: “Goed nieuws voor de 6.500 werknemers van het bedrijf”

Bij Volvo Car in de Gentse haven is de eerste volledig elektrische wagen van de band gerold. Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) reed de XC40 Recharge P8, zoals het model voluit heet, officieel in en sprak vol lof over het bedrijf. “Dit is een win-win voor onze economie, ons klimaat en de werknemers van Volvo.”

  1. Karel is wereldkampioen ‘achtertuinlopen’ met meer dan 500 kilometer op drie dagen: “Gehaktballetjes met puree en appelmoes hebben me erdoor geholpen”
    PREMIUM
    Gent

    Karel is wereldkam­pi­oen ‘achter­tuin­lo­pen’ met meer dan 500 kilometer op drie dagen: “Gehaktbal­le­tjes met puree en appelmoes hebben me erdoor geholpen”

    Het is niet de eerste keer dat Karel Sabbe (30) een wereldrecord breekt, maar het was wel de eerste keer dat de tandarts meedeed aan het wereldkampioenschap lopen in de achtertuin, officieel de ‘Backyard Ultra’. Daar namen 300 deelnemers van over heel de wereld aan deel. Bedoeling is dat ze elk uur een rondje van 6,7 kilometer lopen. Wie dat het langste kan volhouden is de winnaar. Dit jaar was dat Karel, hij legde 500 kilometer af op drie dagen en 3 uur, onderbroken door powernaps van een handvol minuten. “Op het einde zat ik er door maar je zit dan zodanig dicht bij dat wereldrecord, dat je er de pijn nog even bij neemt.”