Zaakvoerder Peter Vyncke op de site van het pop-uprestaurant.
Volledig scherm
Zaakvoerder Peter Vyncke op de site van het pop-uprestaurant. © Jeffrey Dujardin

Volta. slaat dinsdag opnieuw tent op tussen de maïs: “Speciale sfeer, één met de natuur en natuurlijk ook lekker eten”

“Ik had nooit kunnen voorspellen dat we aan onze zesde editie gingen geraken”, zegt zaakvoerder Peter Vyncke, die zijn topchef Anthony Snoeck en bartender Keith Cuveele een maand lang hun ding laat doen in een tent tussen de Zomergemse maïs.” Het Gentse restaurant Volta. opent volgende dinsdag opnieuw een pop-up tussen de maïs. “We hebben veel geleerd de afgelopen jaren. Dinsdagavond starten we met een volle tent.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. 47ste Film Fest Gent 2020: nauwelijks kleiner dan anders, coronaproof en voor het eerst te beleven vanuit je luie zetel

  47ste Film Fest Gent 2020: nauwelijks kleiner dan anders, corona­proof en voor het eerst te beleven vanuit je luie zetel

  Film Fest Gent heeft zich niet laten doen door corona, integendeel. Het Gentse filmfestival pakt uit met een bijna even uitgebreid programma als andere jaren én lanceert voor het eerst een digitaal platform. Net als veel andere organisaties is het filmfestival dus ook hybride: zowel live als online. Film Fest Gent vindt plaats van 13 tot 24 oktober in de verschillende Gentse bioscopen, de Miry concertzaal en de Vooruit.
 1. Copacobana blikt tevreden terug op zonovergoten editie, maar vzw maakt zich financiële zorgen: “Als we onze facturen niet meer kunnen betalen, is het gedaan”
  PREMIUM

  Copacobana blikt tevreden terug op zonovergo­ten editie, maar vzw maakt zich financiële zorgen: “Als we onze facturen niet meer kunnen betalen, is het gedaan”

  Organisator Joachim Matthys blikt tevreden terug op een geslaagde corona-editie van Copacobana. De tickets voor het gratis stadsfestival waren in een mum van tijd de deur uit. Toch maakt de Gentenaar zich zorgen over de financiële situatie van zijn vzw. “Door de coronamaatregelen mochten we maar vierhonderd personen tegelijk binnen laten. Ik denk niet dat het voldoende zal geweest zijn om onze financiën recht te trekken.”
 2. Maria (73) en Yvan (76) reageren geschokt nadat buurvrouw sterft in brand: “Ze was verslaafd aan drugs en drank, maar niemand greep in”
  PREMIUM

  Maria (73) en Yvan (76) reageren geschokt nadat buurvrouw sterft in brand: “Ze was verslaafd aan drugs en drank, maar niemand greep in”

  Bij een brand in een appartementsgebouw in Gent is woensdagavond een 49-jarige vrouw om het leven gekomen. Haar partner raakte levensgevaarlijk gewond en ligt momenteel in coma. Maria Bogaert (73) en Yvan Van den Meersschaut (76), die onder het koppel wonen, betreuren de feiten, maar wijzen socialewoningmaatschappij Volkshaard aan als schuldige. “Het koppel was verslaafd aan drugs en drank”, zeggen ze. “Ook in het verleden stichtten ze al brand. Toen was de brandweer er gelukkig op tijd bij, nu was het kwaad al geschied.”