Robert Boucqué, vader van drie kinderen, woont niet ver van de bekende woontorens. “Nieuw Gent is zoveel meer dan de blokken alleen”, zegt hij.
Volledig scherm
PREMIUM
Robert Boucqué, vader van drie kinderen, woont niet ver van de bekende woontorens. “Nieuw Gent is zoveel meer dan de blokken alleen”, zegt hij. © Wannes Nimmegeers

Volkswijk Nieuw Gent door de ogen van buurtbewoner Roberto Boucqué (41): “Ook hier schieten de huizenprijzen de hoogte in”

Wie woont nu echt in Nieuw Gent? Dat is de vraag die we ons een hele week stellen. De sociale wijk naast het UZ Gent kwam onlangs nog negatief in de kijker door de reeks Niveau 4. Iedereen lijkt er drugsverslaafd, (ex-)crimineel of werkloos, maar daar gaan veel bewoners niet mee akkoord. Onze reporter laat daarom vier verschillende stemmen aan het woord. Vandaag: buurtbewoner Roberto Boucqué (41).

 1. Volkswijk Nieuw Gent door de ogen van vrijwilliger Eugénie Verspeeten (65): “Hier wonen ook heel wat mensen die wel hard gewerkt hebben”
  PREMIUM

  Volkswijk Nieuw Gent door de ogen van vrijwilli­ger Eugénie Verspeeten (65): “Hier wonen ook heel wat mensen die wel hard gewerkt hebben”

  Wie woont nu echt in Nieuw Gent? Dat is de vraag die we ons een week lang stellen. De sociale wijk naast het UZ Gent kwam onlangs nog negatief in de kijker door de reeks Niveau 4. Iedereen lijkt er drugsverslaafd, (ex-)crimineel of werkloos, maar daar gaan veel bewoners niet mee akkoord. Onze reporter laat daarom vier verschillende stemmen aan het woord. Vandaag: vrijwilliger Eugénie Verspeeten (65).
 2. Een ochtend in het meisjesinternaat van Sint-Barbara: “We zijn hier niet in de klas, hier gelden andere regels”
  PREMIUM
  Gent

  Een ochtend in het meisjesin­ter­naat van Sint-Barbara: “We zijn hier niet in de klas, hier gelden andere regels”

  In de Savaanstraat in Gent zitten sinds begin dit jaar niet enkel jongens op internaat. Het Sint-Barbaracollege, decennialang een mannenbastion, opende vorig jaar een afdeling voor meisjes. Zij verbleven toen nog in de De Oude Abdij van Drongen, maar nu de kamers in de Savaanstraat klaar zijn, mochten we een ochtend meelopen. “Zo opgewekt zijn ze anders nooit.”
 3. Dief (53) graait in kar van neuzekesverkoper: 3.000 euro aan cuberdons voor de vuilnisbak
  GENT

  Dief (53) graait in kar van neuzekes­ver­ko­per: 3.000 euro aan cuberdons voor de vuilnisbak

  Een 53-jarige man heeft zondagvoormiddag een slag willen slaan op de Groentenmarkt. Hij graaide in de kar vol cuberdons, gaf vervolgens de verkoper een duw en vluchtte weg. De politie kon hem iets verderop inrekenen. Door de strenge coronamaatregelen werd met de volledige kar snoep geen risico genomen en waren de honderden neuzekes voor de vuilnisbak. De verkoopwaarde van de weggegooide zoetigheid zou zo'n 3.000 euro bedragen. De dief, die geen onbekende is voor het gerecht, wordt vervolgd voor diefstal met geweld en zal zich binnenkort moeten komen verantwoorden bij de politierechter.
 4. Hogeschool Odisee schakelt over naar afstandsonderwijs: “We nemen onze verantwoordelijkheid”
  Gent, Brussel, Aalst, Sint-Niklaas

  Hogeschool Odisee schakelt over naar afstandson­der­wijs: “We nemen onze verantwoor­de­lijk­heid”

  Het directiecomité van de Odisee-hogeschool besliste vandaag dat alle campussen vanaf maandag 9 november overschakelen naar code rood. Dat betekent dat al het onderwijs vanaf dan van op afstand zal verlopen, met uitzondering van praktijklessen, praktijkexamens en labo-oefeningen. “We kunnen niet anders meer, als je de coranacijfers bekijkt.”