De overblijvende opties voor de herinrichting van het op- en afrittencomplex in Drongen: boven het ‘centraal complex’, onderaan het ‘oostelijk complex’.
Volledig scherm
PREMIUM
De overblijvende opties voor de herinrichting van het op- en afrittencomplex in Drongen: boven het ‘centraal complex’, onderaan het ‘oostelijk complex’. © RV

Vlaamse regering veegt voorstellen actiegroepen van tafel: dit zijn de gevolgen voor Baarle-Drongen

GentIn het dossier rond het nieuw op- en afrittencomplex aan de E40 in Baarle-Drongen heeft de Vlaamse regering vrijdag een belangrijke knoop doorgehakt. Uit 12 voorstellen koos de ministerraad twee ontwerpen. Al zijn die niet naar de zin van de actiegroepen. “Wij vrezen net méér geluidsoverlast", klinkt het. 

 1. Klara is eigenaar van het eerste 'inschuifhuis'. "Van verbouwen ken ik niks, en ik wilde geen vijf jaar op een werf leven”
  PREMIUM
  Ledeberg

  Klara is eigenaar van het eerste 'inschuif­huis'. "Van verbouwen ken ik niks, en ik wilde geen vijf jaar op een werf leven”

  In de Edward Blaesstraat in Ledeberg is een nieuw huis gezet. Dat gebeurde - inclusief sloop van het oude huis - in hoop en al zes weken. Klara Malschaert is de trotse eigenaar van het eerste ‘inschuifhuis’ in Gent. Het werd helemaal gemaakt in een atelier in Eeklo, en kant en klaar geleverd. “Mijn oude woning verbouwen zag ik niet echt zitten, dit was de perfécte oplossing.”
 2. “Op maandag werd de jongen ziek gemeld, op donderdag bleek hij dood”: Angelus (8) sterft na vermoedelijke overdosis, moeder opgepakt
  PREMIUM
  Gentbrugge

  “Op maandag werd de jongen ziek gemeld, op donderdag bleek hij dood”: Angelus (8) sterft na vermoede­lij­ke overdosis, moeder opgepakt

  In Gentbrugge bij Gent is een 8-jarige jongen dood teruggevonden. Toen zijn mama de jonge Angelus vorige week maandag ziek meldde, leek er geen vuiltje aan de lucht. Tot leerkrachten donderdag in paniek sloegen, toen niemand kwam opdagen bij een opvolgingsgesprek. De vader van Angelus deed thuis de gruwelijke ontdekking. “We hebben nog 1001 vragen”, klinkt het bij de familie.