Volledig scherm
Archiefbeeld april 2019: De brandweer controleert met een ladderwagen of de stukken beton stabiel zijn aan de gevel van de Sint-Lucas kunsthumaniora. © Wouter Spillebeen

Vlaamse regering maakt middelen vrij voor renovatie Kunsthumaniora Sint-Lucas

Voor de renovatie en het herinrichten van 3 verdiepingen van Kunsthumaniora Sint-Lucas aan de Oude Houtlei maakt de Vlaamse regering 1,57 miljoen euro vrij. Dat heeft minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bekendgemaakt. De investering komt niks te vroeg, want eerder dit jaar viel nog stukken beton van het gebouw, gelukkig voor schooltijd.

Sint-Lucas stond al sinds 2010 op de wachtlijst voor renovatiesubsidies. Nog drie andere scholen uit Gent maken aanspraak op middelen vanuit Vlaanderen. Vrije basisschool Sint-Lievenspoort ontvangt 455.000 euro voor een ondergrondse parking en omgevingswerken. Vrij basisschool Sint-Vincentius ontvangt 115.909 euro voor het slopen van een bestaand sanitair blok en de bouw van een nieuw sanitair blok met septische en waterputten. Het Sint-Janscollege De Krekel tot slot ontvangt een som van 19.000 euro om het buitenschrijnwerk te vernieuwen.

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun krijgen van Vlaanderen. “Deze regeerperiode trekken we maar liefst een half miljard euro uit voor scholenbouw”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “We gaan in de komende jaren bij de bouw van nieuwe schoolgebouwen vooral focussen op het secundaire onderwijs, waar de noden het hoogst zullen zijn. Maar we blijven natuurlijk ook oog hebben voor de andere noden”.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. GMF wil herbruikbare bekers op Zesdaagse: ‘Dit bekertapijt is een gemiste kans”

    GMF wil herbruikba­re bekers op Zesdaagse: ‘Dit bekerta­pijt is een gemiste kans”

    het Gentse Milieufront (GMF) hield op de slotdag van de Zesdaagse een protestactie voor de deuren van het Kuipke. De actievoerders willen dat de Zesdaagse volgend jaar écht werk maakt van ecologische bekers. “Hoewel de organisator recycleerbare bekers heeft gebruikt gaan ze zo goed als zeker de verbrandingsoven in”, zegt Pieter Nuytinck van het GMF. “Herbruikbare bekers zijn te gevaarlijk voor onze renners”, zegt de organisator.
  2. Bpostbusje toont een sterk staaltje stapelkunst

    Bpostbusje toont een sterk staaltje stapel­kunst

    Nu de Sint in het land is en de kerstdagen in zicht zijn, hebben de postleveranciers de handen vol om tijdig alle briefjes en pakjes op het juiste adres af te leveren. Deze bestelwagen die vanochtend gespot werd op de R4 in Gent ter hoogte van Lochristi zit alvast aardig volgestouwd. De Zalando- en Bol.com-pakjes liggen kriskras door elkaar. Een sterk staaltje stapelkunst of gewoon in de bestelwagen gegooid? Benieuwd of alle pakjes heelhuids op hun bestemming aankomen.