Archiefbeeld april 2019: De brandweer controleert met een ladderwagen of de stukken beton stabiel zijn aan de gevel van de Sint-Lucas kunsthumaniora.
Volledig scherm
Archiefbeeld april 2019: De brandweer controleert met een ladderwagen of de stukken beton stabiel zijn aan de gevel van de Sint-Lucas kunsthumaniora. © Wouter Spillebeen

Vlaamse regering maakt middelen vrij voor renovatie Kunsthumaniora Sint-Lucas

Voor de renovatie en het herinrichten van 3 verdiepingen van Kunsthumaniora Sint-Lucas aan de Oude Houtlei maakt de Vlaamse regering 1,57 miljoen euro vrij. Dat heeft minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bekendgemaakt. De investering komt niks te vroeg, want eerder dit jaar viel nog stukken beton van het gebouw, gelukkig voor schooltijd.

0 reacties

 1. Tweede leven voor voormalige katoenspinnerij aan Nieuwevaart: “Sluiting van weleer is nog steeds een litteken op onze stad”
  PREMIUM
  Gent

  Tweede leven voor voormalige katoenspin­ne­rij aan Nieuwe­vaart: “Sluiting van weleer is nog steeds een litteken op onze stad”

  De voormalige katoenspinnerij ‘Filature Nouvelle Orléans’ aan de Nieuwevaart ligt er vandaag nog vervallen bij, maar moet over enkele jaren een nieuw leven krijgen. Schepen van stadsontwikkeling Sami Souguir (Open Vld) wil tegen midden 2025 een grootschalige verbouwing opstarten. “Ooit was deze site met 700 werknemers een bruisend stuk Gent.”
 1. Volop sneeuwpret in Zeeland
  Play

  Volop sneeuwpret in Zeeland

 2. 'Zeeuwse Zuster' Cathelijne schrijft over haar werk
  Play

  'Zeeuwse Zuster' Cathelijne schrijft over haar werk