Archiefbeeld: Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) geeft Thuispunt Gent 20 dagen de tijd om tekst en uitleg te geven bij de dading.
Volledig scherm
Archiefbeeld: Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) geeft Thuispunt Gent 20 dagen de tijd om tekst en uitleg te geven bij de dading. © Photo News

Vlaams minister Diependaele laat 200.000 euro ontslagvergoeding bij WoninGent onderzoeken: “Er gaan heel wat knipperlichten af”

Sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent, nu Thuispunt Gent, moet bij de Vlaamse overheid tekst en uitleg geven rond de dading met voormalig algemeen directeur K.W. Dat laat het kabinet van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) weten.

 1. Kenny (21) is op weg naar een feestje, even later vecht hij voor zijn leven: “Terwijl hij hulpeloos op de grond lag, staken ze hem drie keer”
  PREMIUM

  Kenny (21) is op weg naar een feestje, even later vecht hij voor zijn leven: “Terwijl hij hulpeloos op de grond lag, staken ze hem drie keer”

  Het moest een gezellig feestje in Ledeberg worden, helaas draaide dat voor Kenny (21) helemaal anders uit. De Aalstenaar werd voor de deur opgewacht door vijf gewapende mannen die hem zwaar te grazen namen. Een vete tussen twee bendes, mogelijk te situeren binnen het ‘drillrap milieu’, zou aan de basis van de steekpartij liggen. Kenny maakte er echter geen deel van uit. “Het is enkel dankzij een operatie van zes uur dat ik nog leef”, getuigde hij emotioneel voor de rechter, die vandaag over het lot van de daders beslist.
  Gent
 2. Zedenrechercheur Michaël (34) strijdt als voedingsdeskundige tegen ongezonde levensstijl: “Steak of een glaasje wijn? Dat kan perfect”
  PREMIUM

  Zedenre­cher­cheur Michaël (34) strijdt als voedings­des­kun­di­ge tegen ongezonde levens­stijl: “Steak of een glaasje wijn? Dat kan perfect”

  Overdag is Michaël Barbé (34) druk in de weer om pedofielen en verkrachters van straat te halen, maar ook na zijn uren voert de Gentse flik een moedige strijd. Als voedingsdeskundige helpt hij mensen om van hun ongezonde levensstijl af te raken. Maar hij ziet het breder. “Bedrijven die hun werknemers helpen gezonder te leven, dat rendeert op langere termijn. Ik ben nog geen enkele dag ziek geweest, en dat heeft een reden.”
  Gent
 3. Yves (57) schenkt bijzondere briefwisseling aan Gents stadsarchief: “Hopelijk vind ik nog familie van de Canadese soldaten”

  Yves (57) schenkt bijzondere briefwisse­ling aan Gents stadsar­chief: “Hopelijk vind ik nog familie van de Canadese soldaten”

  Wie is de mysterieuze Canadees Roy Mac Leod die een tijdje in Gent verbleef? Gentenaar Yves De Landsheer (57) is op zoek naar meer informatie over de soldaat die op het einde van WO II bij zijn moeder thuis woonde. Zeker nu hij in een schoendoos vergeelde brieven van Roy ontdekte. “Ik zal contact zoeken met zijn kinderen.” De stapel brieven uit WO II schonk hij intussen aan het Gentse stadsarchief.
  Gent