De voormalige materniteit van De Bijloke, waar nu onder meer LOD muziektheater en Les Ballets C de la B hun stek hebben.
Volledig scherm
De voormalige materniteit van De Bijloke, waar nu onder meer LOD muziektheater en Les Ballets C de la B hun stek hebben. © Stad Gent

Vlaams geld voor verbouwing materniteit Bijloke en Kopergietery

GentEr is geld gevonden voor de verbouwing van zowel de materniteit op de Bijlokesite als de Kopergietery. Beide dossiers kunnen rekenen op steun vanuit de Vlaamse overheid. Dankzij die beslissing en de steun van de stad Gent kunnen de werken aan de materniteit op de Bijlokesite en de nieuwbouw voor Kopergietery Studio’s binnenkort van start gaan.

 1. Stad onverbiddelijk: grafzerk van vader van Pierke moet lager. “Ik hoopte dat stad verouderde wetgeving zou herbekijken”
  Gent

  Stad onverbidde­lijk: grafzerk van vader van Pierke moet lager. “Ik hoopte dat stad verouderde wetgeving zou herbekij­ken”

  Verontwaardiging alom vorige week, toen bleek dat Luk De Bruyker de zelfgemaakte zerk in de vorm van een poppenkast op het graf van zijn vader moet aanpassen wegens ‘te hoog’. De Bruyker schreef schepen Mieke Van Hecke aan, maar die is onverbiddelijk. De wet geldt voor iedereen. “Ik wil ook geen voorkeursbehandeling, ik hoopte wel dat de stad deze verouderde regel zou herbekijken", aldus een zwaar teleurgestelde De Bruycker.
 1. Gerty helpt Gambiaans amputee-voetbalteam
  Play

  Gerty helpt Gambiaans amputee-voetbal­team

 2. Mantelzorgers halen griepprik: GGD heeft voorraad aangevuld
  Play

  Mantelzor­gers halen griepprik: GGD heeft voorraad aangevuld