De affiche van het VB toont 2 sp.a-kopstukken.
Volledig scherm
De affiche van het VB toont 2 sp.a-kopstukken. © RV / VB

Vlaams Belang kotert ruzie over LEZ op via affichecampagne met sp.a-kopstukken

GentDe volgende gemeenteraadsverkiezingen zijn pas in oktober 2024, maar Vlaams Belang lanceert nu al een affiche die “rechtstreeks de kiezers van sp.a en Open Vld aanspreekt”, en die “sp.a/Vooruit en Open Vld aan hun beloftes tegen de lage-emissiezone (LEZ) en het mobiliteitsplan zal herinneren.” In de hoofdrol: de rode kopstukken Joris Vandenbroucke en Rudy Coddens.

 1. Viroloog Van Ranst over de honderden feestende jongeren op het Gentse Sint-Pietersplein: “Zulke taferelen tonen aan dat avondklok zeer nuttig blijft”

  Viroloog Van Ranst over de honderden feestende jongeren op het Gentse Sint-Pieters­plein: “Zulke taferelen tonen aan dat avondklok zeer nuttig blijft”

  Het was alweer prijs op het Sint-Pietersplein in Gent woensdagavond: er barstte een groot spontaan feest los onder naar schatting duizend studenten. Zodra de politie ter plaatse kwam, stoof de massa uit elkaar. Viroloog Marc Van Ranst noemt de taferelen een middelvinger naar iedereen die de regels wel respecteert: “Dergelijke taferelen tonen aan dat de avondklok zeer nuttig blijft”, zegt hij.
 2. Seline laat bekend café De Walrus over aan drie werknemers: “Mijn concept was af, ik heb al genoeg risico’s genomen”
  PREMIUM
  Gent

  Seline laat bekend café De Walrus over aan drie werknemers: “Mijn concept was af, ik heb al genoeg risico’s genomen”

  De Walrus heeft vanaf april nieuwe eigenaars. Bezieler Seline De Cloet (36) laat haar café over aan drie vaste werknemers. Niet omdat de zaak niet goed draait maar omdat het tijd was voor een frisse wind. “Het is mooi geweest, de Walrus is voor mij af”, zegt ze. “Ik geloof er sterk in dat het concept verder kan groeien onder de nieuwe eigenaars.”
 1. Lilianne Ploumen: 'Natuurlijk moet de tunnel tolvrij worden'
  Play

  Lilianne Ploumen: 'Natuurlijk moet de tunnel tolvrij worden'

 2. Lockdown treft ook de reptielen van Iguana
  Play

  Lockdown treft ook de reptielen van Iguana