Vlaams Belang betoogt aan de Blandijn
Volledig scherm
Vlaams Belang betoogt aan de Blandijn © VDS

Vlaams Belang betoogt tegen studentendebat

Aan de Blandijn is het debat van de ‘Students for Climate’ aan de gang. Bij de start was er protest van een 30-tal Vlaams Belang-aanhangers. Die partij was niet welkom om deel te nemen. Enkele dagen terug lieten ze ook al hun ongenoegen blijken.

“We mochten enkel deelnemen aan het debat als we voorstander waren van een noodregering die onmiddellijk klimaatmaatregelen zou nemen”, zegt Johan Deckmyn (VB). “Samengevat: wie het niet eens is met hun standpunten moet zwijgen. Wat voor debat is dat?” De betogers hadden een spandoek bij, maar hielden het rustig en beschaafd. Er waren dan ook geen problemen.

Vlaams Belang betoogt aan de Blandijn
Volledig scherm
Vlaams Belang betoogt aan de Blandijn © VDS
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. UZ Gent telt nog 6 met corona besmette patiënten

    UZ Gent telt nog 6 met corona besmette patiënten

    Terwijl er her en der ziekenhuizen melden dat ze geen patiënten meer hebben die met corona besmet zijn, is dat in Gent nog niet helemaal het geval. In het Universitair Ziekenhuis van Gent liggen vandaag nog 6 patiënten die besmet zijn met het coronavirus. “Daarvan liggen er vier op intensieve en twee niet. Los daarvan tellen we vandaag nog 17 patiënten die door Covid-19 in het ziekenhuis beland zijn maar die nu niet meer besmettelijk zijn”, klinkt het. In dat laatste geval gaat het om patiënten die 30 dagen of langer geleden hun eerste symptomen kregen. In totaal ving het UZ zo’n 250 patiënten op.