De betogers waren volgens de politie met zo'n vierhonderd.
Volledig scherm
De betogers waren volgens de politie met zo'n vierhonderd. © Cedric Matthys

Vierhonderd actievoerders protesteren tegen geweld op vrouwen: “Lang geleden dat we nog eens betoogd hebben”

GentOp de Gentse Vrijdagmarkt zijn zondagmiddag een vierhonderdtal betogers - voornamelijk vrouwen - samengekomen. Ze scandeerden er slogans tegen geweld op vrouwen. Zolang de coronamaatregelen gerespecteerd werden, stond de Stad Gent de bijeenkomst toe. 

 1. Topmagistraat Johan Sabbe (61) veroordeeld tot vier maanden met uitstel voor aanranding en ongewenst seksueel gedrag bij zijn persoonlijke chauffeur
  PREMIUM
  Gent

  Topmagi­straat Johan Sabbe (61) veroor­deeld tot vier maanden met uitstel voor aanranding en ongewenst seksueel gedrag bij zijn persoonlij­ke chauffeur

  Johan Sabbe (61), de geschorste Oost-Vlaamse procureur des Konings, is veroordeeld tot vier maanden cel met uitstel wegens aanranding van de eerbaarheid en ongewenst seksueel gedrag op het werk bij zijn vrouwelijke chauffeur. “Hij stuurde een foto van zijn geslachtsdeel en greep haar later bij de borsten toen hij haar vroeg een bosweg in te rijden.”
 2. Stad Gent legt bijna één miljoen euro op tafel om vervuilde grond Tondeliersite af te voeren: “Hier gaan binnenkort kinderen spelen”
  PREMIUM
  Gent

  Stad Gent legt bijna één miljoen euro op tafel om vervuilde grond Tondelier­si­te af te voeren: “Hier gaan binnenkort kinderen spelen”

  Sterk vervuilde grond opslaan in één van de historische gashouders op de Tondeliersite aan het Rabot? Het plan lag lange tijd op tafel, maar is nu van de baan. Stad Gent tast diep in de buidel om de grond af te voeren richting Nederland. “Hoewel het mocht, weigerden we als college om te tekenen”, zegt bevoegd schepen Sami Souguir (Open Vld).