Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © getty

Vier jaar cel voor opa die kleinzoon (14) van partner verkracht: “De familie is volledig verscheurd”

GentEen opa uit Gent is veroordeeld tot een effectieve celstraf van vier jaar voor de verkrachting van zijn 14-jarige stiefkleinzoon. Dat gebeurde eind vorig jaar. De rechtbank tilde zwaar aan de feiten, zeker gezien het gebrek aan probleeminzicht bij de beklaagde. Het jonge slachtoffer krijgt sinds de feiten psychologische begeleiding.

  1. In Gent starten ze het academiejaar met les in veiligheid dankzij escape room van brandweer: “In 7 minuten proberen ontsnappen uit rokend studentenkot”
    Gent

    In Gent starten ze het academie­jaar met les in veiligheid dankzij escape room van brandweer: “In 7 minuten proberen ontsnappen uit rokend studenten­kot”

    Op het Sint-Pietersplein in Gent werd woensdag naar aloude traditie het startschot van het nieuwe academiejaar gegeven tijdens de Student Kick-Off. Er werd gedanst op de muziek van Kabouter Plop en Camille, maar in het feestgedruis had Brandweerzone Centrum ook een plekje veroverd. Ze brachten zelfs een primeur mee: hun gloednieuwe escape room, waarbij ze spelenderwijs de kennis van studenten over brandveiligheid willen testen.