Volledig scherm
Goedkope pintjes en feesten op straat vormen de succesvolle ingrediënten van de dagdisco in de Overpoort. © Wannes Nimmegeers

(VIDEO) Studenten bouwen feestje bij daglicht in Overpoort

Feesten bij daglicht met goedkope pintjes in handbereik. De Gentse studenten vonden deze namiddag vlot de weg naar een nieuwe editie van de Dagdisco in de Overpoort.

Het concept werd in 2012 geïntroduceerd door studentenvereniging Moeder Max en werd daarna overgenomen in zowat alle horecazaken in de Overpoort. De café’s kijken niet op een ‘happy hour' meer of minder en de studenten ruilen hun kot of de aula voor de studentenbuurt. Ook op het Kramersplein zaten de strandstoelen vol door de stralende winterzon. Voor wie zich met de fiets of met een buggy wilde verplaatsen door de Overpoort vormde de massa dan weer een uitdaging.

Volledig scherm
Jong.... © Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
.... en oud kwamen even een kijkje nemen wat zo'n dagdisco inhoudt. © Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
Deze vriendinnen hebben het naar hun zin op de dagdisco in de Overpoort. © Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
Ook de strandstoelen op het Kramersplein liepen vol met dank aan de winterzon. © Wannes Nimmegeers
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dries Van Langenhove zakt af naar Overpoort nadat debat op UGent niet mag doorgaan

    Dries Van Langenhove zakt af naar Overpoort nadat debat op UGent niet mag doorgaan

    Dries Van Langenhove is maandagavond afgezakt naar de Overpoortstraat in Gent op uitnodiging van de conservatieve studentenvereniging KVHV. De club hekelt dat een debat of lezing met Van Langenhove niet kon plaatsvinden in de auditoria van de UGent. Rector Rik Van de Walle achtte het risico op ernstige verstoring van de orde daarvoor te hoog. “Wij willen aan de Gentse student een platform bieden zodat ze op informele wijzen met Dries het gesprek kunnen aangaan, aangezien andere fora ons die kans niet bieden”, klinkt het bij KVHV.