Volledig scherm
Goedkope pintjes en feesten op straat vormen de succesvolle ingrediënten van de dagdisco in de Overpoort. © Wannes Nimmegeers

(VIDEO) Studenten bouwen feestje bij daglicht in Overpoort

Feesten bij daglicht met goedkope pintjes in handbereik. De Gentse studenten vonden deze namiddag vlot de weg naar een nieuwe editie van de Dagdisco in de Overpoort.

Het concept werd in 2012 geïntroduceerd door studentenvereniging Moeder Max en werd daarna overgenomen in zowat alle horecazaken in de Overpoort. De café’s kijken niet op een ‘happy hour' meer of minder en de studenten ruilen hun kot of de aula voor de studentenbuurt. Ook op het Kramersplein zaten de strandstoelen vol door de stralende winterzon. Voor wie zich met de fiets of met een buggy wilde verplaatsen door de Overpoort vormde de massa dan weer een uitdaging.

Volledig scherm
Jong.... © Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
.... en oud kwamen even een kijkje nemen wat zo'n dagdisco inhoudt. © Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
Deze vriendinnen hebben het naar hun zin op de dagdisco in de Overpoort. © Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
Ook de strandstoelen op het Kramersplein liepen vol met dank aan de winterzon. © Wannes Nimmegeers
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Fietser in kritieke toestand afgevoerd, vijf jaar na identiek dodelijk ongeval op zelfde kruispunt

  Fietser in kritieke toestand afgevoerd, vijf jaar na identiek dodelijk ongeval op zelfde kruispunt

  Een fietser (35) uit Oostakker is vrijdagnamiddag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval in Sint-Amandsberg. De vrachtwagenchauffeur die haar aanreed, had de vrouw volgens de eerste vaststellingen moeten opmerken. Vijf jaar geleden gebeurde een bijna identiek ongeluk met dodelijke afloop op het kruispunt — de vrachtwagens van toen en nu zijn zelfs van hetzelfde bedrijf.
 2. Hanne

  Hanne

  Als ik reacties lees bij artikels op de online krant, verzin ik daar vaak een gezicht bij. Meestal heeft dat gezicht in mijn fantasie een uitdrukking van ‘dat heb ik nu eens goed gezegd’ en klikt de mens achter dat gezicht na het spuien van zijn mening meteen door naar Facebook om daar iemand een gelukkige verjaardag te wensen. Je kunt tenslotte niet de hele dag voor je mening opkomen. Bij de reacties op het nieuws over de klimaatspijbelaars beeld ik me vooral gezichten in van mijn generatie, iets jonger en iets ouder ook, de generaties die uitblinken in klagen zonder meer. De generaties die, àls ze iets ondernemen, dat vooral voor zichzelf doen, die het hele land en haar economie platleggen voor een extra dag betaald verlof.
 3. Uitgetest in Gent: de slechtst scorende restaurants op Tripadvisor - ‘De Lotus’

  Uitgetest in Gent: de slechtst scorende restau­rants op Tripadvi­sor - ‘De Lotus’

  Niemand kan zich verstoppen. Met de opkomst van sites als TripAdvisor, is elk restaurant onderworpen aan de beoordelingen van meedogenloze klanten op het internet. Goed nieuws voor plekjes met topkritieken zoals Roots en Vrijmoed, maar wat met de slechtste leerlingen van de Gentse klas? Zijn de schlemielen van het internet dan zó slecht, of valt het allemaal wel mee? Vandaag: Chinees restaurant De Lotus, of de plek waar er volgens klanten kip in de vegetarische schotels zit.